Govern vol esvair dubtes “jurídics” abans d’engegar el servei d’atenció a les dones que volen avortar

Espot avança que es vol posar en marxa a inicis del 2020 un cop aclarit “quin assessorament es pot fer i fins a on pot arribar”.

Una dona embarassada.
Una dona embarassada.

El servei d’acompanyament a les dones que vulguin avortar a l’estranger es posarà en marxa, a tot estirar, a inicis del 2020. Així ho ha avançat el cap de Govern, Xavier Espot, que ha posat en relleu que s’està treballant per disposar, abans de finals d’any, de tots els protocols i plans de treball necessaris així com els informes jurídics que avalin l’abast d’aquest assessorament sense que aquest entri en contradicció amb la legislació sobre la interrupció voluntària de l’embaràs.

El màxim responsable de l’executiu ha explicat que “estem treballant intensament en aquest servei d’atenció, en el contingut i en la metodologia de com s’haurà d’orientar”, en ser preguntat sobre una de les propostes del programa electoral de Demòcrates (DA) que més debat va generar durant la campanya. Així, ha indicat que hi ha molta feina ja avançada, com ara pel que fa al local on s’ubicarà, que ja està triat, i a la disponibilitat de personal. Falta, això sí, dos punts importants.

El primer és tota la part de protocols i de plans de treballs que s’hauran de seguir. Espot confia que aquesta documentació estigui enllestida abans de finals d’any. L’altre punt clau és “la qüestió jurídica”, ja que cal tenir en compte la penalització de l’avortament a Andorra. “Hem de tenir clar quin assessorament es pot fer i fins a on es pot fer”, ha explicat el cap de Govern, que ha recordat els “dubtes” que va generar la proposta durant la campanya electoral de les passades eleccions generals, al mes d’abril.

Un cop estiguin enllestits aquests dos punts, s’espera poder anunciar la posada en marxa del servei. En concret, s’espera que, a tot tardar, pugui estar en funcionament durant les primeres setmanes del 2020.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending