Govern tornarà a recórrer el 2019 a la caixa d’Andorra Telecom per compensar l’alta despesa de personal

Les noves contractacions disparen un 8% el cost de la plantilla i en el pressupost per a l’any que ve que s’està elaborant ’s’agafaran’ uns 27 milions dels dividends de l’operadora

Andorra Telecom té bloquejats 11 milions d\'euros a BPA
Andorra Telecom té bloquejats 11 milions d\'euros a BPA
El Govern tornarà a recórrer als beneficis d’Andorra Telecom per poder equilibrar els pressupostos del 2019, que realment es dispararien, especialment, per la despesa de personal i les contractacions ‘electorals’ que s’hauran dut a terme durant aquest any o les que es preveuen fer per al que ve. La previsió de comptes amb què es treballa a corre-cuita reflectiria un dèficit d’uns 13 milions d’euros tot i recorre a la ‘caixa’ de l’operadora telefònica i agafar-ne prop d’una trentena de milions.

El pressupost per a l’any que ve està pràcticament tancat. De fet, segons la llei, dimarts seria el darrer dia que es podria enviar al Consell la previsió pressupostària, que com els darrers anys ve condicionada pel compliment de la Regla d’or i els sostres que imposa. Les dades exposades, facilitades per fonts parlamentàries demòcrates, són encara provisionals, encara que Finances tindria molt avançada l’eina i acaben de fer els retocs necessaris perquè quadre amb el marc pressupostari establert.

El que semblaria clar és que amb les noves contractacions la despesa de personal creixerà de l’ordre del 8% i això obliga a fer ajustos en altres partides. Per exemple, i segons les fonts consultades, el capítol d’inversió real caurà en relació amb la previsió feta per a l’actual exercici. Es vendrà que es fa el mínim per no condicionar el futur executiu. Però també és una forma de reduir despeses, limitades, s’ha dit per la normativa. Per equilibrar-ho tot plegat s’ha d’optar per la franja alta de les previsions més optimistes en alguns conceptes de recaptació.

El dèficit de 13 milions -xifres aproximades, encara, però que no distaran en excés del que acabi sent la proposta final segons les fonts demòcrates consultades- es donarà tot i que en els ingressos patrimonials s’hi acabin reflectint uns 27 milions d’euros procedents dels dividends d’Andorra Telecom i que els ingressos globals del Govern se situaran a l’entorn dels 445 milions, una xifra força elevada i que, segons les fonts, reflectirà la consolidació i estabilització del marc fiscal.

Etiquetes

Comentaris

Trending