Govern posa en marxa una Oficina de l'Habitatge que considera "prioritària i estratègica"

El projecte de llei de creació de l'Institut entrarà a tràmit les pròximes setmanes

El cap de Govern, Xavier Espot i el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy a la porta de l'Oficina de l'Habitatge.
El cap de Govern, Xavier Espot i el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy a la porta de l'Oficina de l'Habitatge.
El Govern ha posat en marxa aquest dimarts l'Oficina de l'Habitatge a l'edifici que ocupava Política Lingüística al Centre Històric d'Andorra la Vella. El cap de Govern, Xavier Espot considera que l'oficina "és prioritària i estratègica" a banda de "ser l'embrió del futur Institut de l'Habitatge". El projecte de llei per a la seva creació entrarà a tràmit parlamentari durant les pròximes setmanes.

L'oficina orientarà sobre ajuts a l'habitatge, el pla Renova, que ha vist ampliada la seva partida aquest any, i donarà reposta a consultes jurídiques i a temes sobre contractes de lloguer o cobrament excessius de serveis com calefacció o aigua. L'horari d'obertura és de 8 a 15 h 30. "L'objectiu és anar al fons dels temes i resoldre el màxim de dubtes i de neguits", ha dit Espot.

L'atenció va a càrrec d'una persona especialitzada en urbanisme. Les questions més complicades es derivaran als diversos organismes de l'Administració. Fins ara no hi havia un lloc físic i concret per atendre les demandes tot i que es feia l'atenció al ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut. A més, es podran realitzar consultes a través del telèfon 727 133 o del correu electrònic habitatge@govern.ad.

D'altra banda, la Taula Nacional de l'Habitatge es reunirà la primera setmana de març, segons ha anunciat el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy. A la trobada s'analitzarà l'impacte de les mesures urgents i el seu futur. També es presentaran les darreres dades, es donarà informació sobre l'Oficina de l'Habitatge i s'editarà un tríptic informatiu. Sobre l'obertura del local, Filloy creu "que pot molt en matèria d'habitatge però també en l'àmbit social".

 

 

 

Comentaris (1)

Trending