Govern negocia amb el comú una permuta per mantenir la plaça de la parcel·la d’Andorra Telecom

Torres Falcó explica que l’espai públic proper a l’avinguda Meritxell no es tocaria i que el nou edifici de la companya es construiria a la part posterior del terreny i albergaria entre 5.000 i 6.000 metres quadrats d’oficines

-
-

El Govern i el comú d’Andorra la Vella negocien una permuta de terrenys que permeti a la corporació parroquial aconseguir la propietat de part de la parcel·la on s’havia de construir The Cloud i on, ara Andorra Telecom, preveu el projecte d’un edifici per albergar les seves oficines comercials i despatxos. D’aquesta forma, es mantindria la plaça actual que dona a l’avinguda Meritxell, mentre que la companyia de telecomunicacions podria a la vegada tirar endavant la seva nova seu, un immoble que tindria entre 5.000 i 6.000 metres quadrats hàbils. Al mateix temps, també es preveu que l’edifici no ocupi tot el terreny posterior de la parròquia –el més proper a la zona de Prada Ramon- i que també disposi d’un espai públic per al barri.

Així ho ha explicat el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, durant la sessió de control a Govern que ha tingut lloc al Consell General, a preguntes del parlamentari socialdemòcrata Jordi Font. Des del Govern, es confia a poder tancar una proposta que faci compatible que Andorra Telecom pugui tenir les seves noves oficines i els serveis tècnics i, a la vegada, mantenir una plaça oberta a la zona. Així, la idea és que part de la parcel·la, la més propera a l’eix comercial, sigui “per a ús dels ciutadans” i l’altra, la del costat de Prada Ramon, sigui on s’alci l’edifici, tot preveient també un espai públic.

I, justament, el futur de la part capdavantera del terreny és el que s’està negociant amb el comú. Torres Falcó, sense entrar en gaires detalls, ha indicat que la fórmula seria mirar d’acordar “una permuta d’algun terreny” i ha avançat que “podríem obtenir una parcel·la propera” que, però, no ha volgut especificar.  

A banda, Torres Falcó ha explicat que abans de finals d’any està previst iniciar el procés per seleccionar l’arquitecte del nou edifici, un projecte que preveu entre 5.000 i 6.000 metres quadrats per a les oficines d’atenció al client, els serveis tècnics i altres despatxos de la companyia. Les necessitats exactes, ha apuntat, s’acabaran de definir les properes setmamens. El cost estimat de l’immoble seria d’uns 10,6 milions d’euros.

El debat ha servit també perquè, des del PS i Terceravia s’hagi tornat a criticar la gestió amb el fallit projecte de The Cloud. Jordi Font, Quim Miró i Carine Montaner han denunciat que s’han malbaratat 3,5 milions d’euros, una xifra que Torres Falcó ha volgut matisar fins a tot just 1,5.

 

Comentaris

Trending