Els treballs de reconstrucció de l'església de Sant Vicenç d'Enclar s'iniciaran a la primavera

Tècnics de Patrimoni Cultural decideixen com a primera mesura instal·lar una lona al temple per protegir-lo de la pluja i de la neu

-
-
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, s’ha desplaçat aquest dissabte acompanyada pel director del departament de Patrimoni Cultural, Xavier Llovera, fins a l’església de Sant Vicenç d’Enclar per poder fer un primer balanç de la situació després que aquest passat divendres s’esfondrés el campanar del conjunt arquitectònic. S'ha decidit que el primer pas que es prendrà de manera imminent és la instal·lació d’una lona que envolti tota l’estructura de l’església per protegir-la de les condicions meteorològiques. De manera progressiva i paral·lela a aquesta feina, tècnics del ministeri endreçaran i recolliran tots els elements que s’han desprès, que es reutilitzaran per la reconstrucció del campanar.

Aquesta segona visita, després que divendres ja es desplacessin fins al lloc dels fets tècnics del ministeri, ha permès ratificar que la nau de l’església no corre perill d’esfondrament i que la caiguda del campanar ha estat sobrevinguda. Els treballs de reconstrucció començaran a la primavera. Les dades recollides tant ahir com avui han de servir per elaborar un informe que miri d'emmarcar tant el motiu del col·lapse del campanar com que apunti l'actuació que s'ha de dur a terme.

Cal recordar que el departament de Patrimoni Cultural realitza revisions periòdiques i, fruit d’aquestes, el passat 2017 es va realitzar una important actuació de consolidació en el conjunt arquitectònic.
Tècnics del Ministeri endreçaran i recolliran tots els elements que s’han desprès, que es reutilitzaran per la reconstrucció del campanar. La titular de Cultura i Esports ha recordat que "la zona afectada està delimitada" i, per tant, ha fet una crida per respectar la senyalització.

Comentaris (1)

Trending