Govern i la família del cap de Govern es queden sols en el judici del ‘cas BPA’

Tots els actors civils han decidit apartar-se de la causa general i si escau reclamaran indemnitzacions per altres vies

-
-
A banda del ministeri fiscal, que exerceix l’acusació pública, en el banc dels acusadors del judici per la causa general del ‘cas BPA’ sols hi quedaran el Govern i el representant legal de la família del cap de Govern, Xavier Espot. Òbviament, no pas en qualitat de màxim responsable de l’executiu sinó com a accionistes que les germanes Zamora havien estat de Banca Privada d’Andorra (BPA). La resta d’actors civils han decidit apartar-se del procés. Renunciar a seguir en el cas.

El Tribunal de Corts ha comunicat aquest matí aquest nou moviment hagut en el marc de la causa general del ‘cas BPA’. Per ara no ha transcendit encara que s’hagi dictat un nou calendari de sessions, per a la vista de les qüestions prèvies, després que aquest dimecres el Consell Superior de la Justícia decidís desestimar la petició de les defenses de tots els processats per tal que es deixessin fora del procés tant el fiscal general, Alfons Alberca, com l’adjunt Borja Aguado.

Sí que s’ha comunicat, però, que divendres passat van formalitzar la renúncia a continuar com a actors civils en la causa general tot un seguit de petits accionistes de BPA que estaven representats, com a mínim, per dos despatxos d’advocats diferents. Amb anterioritat, altres actors civils ja havien decidit renunciar a aquesta acció concreta (per exemple, uns preferentistes que van veure com la intervenció de BPA els suposava perdre allò que havien invertit en accions preferents).

Que surtin de la causa general no vol dir que els esmentats accionistes i altres interessats renunciïn a poder ser indemnitzats, si escau, pels perjudicis que han hagut de suportar. Ho faran a través d’altres vies, causes o procediments legalment establerts. Però, segons les fonts, o no volien continuar pagant minutes d’advocats davant un judici que s’allarga sense fi, o no veien clar que la causa pugui tirar endavant o consideren que és ben poc plausible que els processats, ni en el cas que siguin condemnats, tinguin la capacitat de poder-los indemnitzar.

-seguirà ampliació-

Comentaris (3)

Trending