Govern i els grups que li donen suport creen una comissió ‘antibotellón’

Integrants de les tres formacions coalitzades en l’executiu estudiaran accions concretes per reduir el consum d’alcohol al carrer

-
-
Els grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, el cap de Govern, Xavier Espot, i el seu gabinet ministerial han mantingut aquest dimarts una trobada amb l’objectiu de reprendre el curs polític i calendaritzar diverses accions que volen dur a terme. Entre altres, i davant la polèmica pel consum d’alcohol en festes majors, han decidit crear una comissió que estudiï accions que permetin reduir especialment els ‘botellons’ entre els menors.

La trobada ha servit per prioritzar els textos legislatius d’aquest període de sessions amb la voluntat de donar resposta a les inquietuds de la ciutadania. En aquest sentit, s’han posat sobre la taula mesures que milloraran els salaris, les pensions i l’accés a l’habitatge, les quals entraran en vigor l’1 de gener del 2020. En un comunicat fet públic aquesta tarda, i sense donar excessius detalls, s’ha marcat el calendari de l’entrada a tràmit de les  lleis de transparència i accés a la informació, Llei de Protecció Civil, Llei de Codi de Família i el text que regularà els actius virtuals. A més, s’està treballant, conjuntament amb el col·lectiu ‘Fridays For Future, en la declaració de l’estat d’emergència climàtica que es farà a través d’una proposta d’acord que s’entrarà a tràmit aquesta tardor.

Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos acorden amb l’executiu les prioritats legislatives dels pròxims mesos

Els grups de coalició també han tractat aspectes d’actualitat, com el consum d’alcohol  en zones no autoritzades durant les festes majors. En aquest punt, i com s’ha explicat, s’ha acordat crear una comissió, que estudiarà accions concretes per reduir el consum d’alcohol al carrer, sobretot entre els menors. Per últim, també s’ha parlat de la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, aquest divendres. La reunió d’aquest dimarts s’emmarca en l’acord de coalició de mantenir una comunicació fluïda i de treball conjunt entre el Govern i els grups parlamentaris que hi donen suport. Aquestes trobades s’han realitzat quinzenalment des de l’inici de legislatura.

 

Comentaris (1)

Trending