Govern ha ‘tibat’ ja més de 23,5 milions d’euros dels dividends d’Andorra Telecom

L’increment en matèria d’ingressos patrimonials és una de les claus per frenar la caiguda de recaptació provinent de l’impost general indirecte i la taxa al consum durant el primer semestre

Estrasburg accepta estudiar si Andorra Telecom guarda les dades dels usuaris de forma legal
Estrasburg accepta estudiar si Andorra Telecom guarda les dades dels usuaris de forma legal
El Govern ha ‘importat’ cap a la caixa general de l’Estat, durant el primer semestre, més de 23,5 milions d’euros procedents dels dividends d’Andorra Telecom. Recórrer als guanys de l’operadora de les telecomunicacions és una eina habitual des que DA és a l’executiu per tal d’equilibrar els pressupostos. En aquesta ocasió, l’increment en matèria d’ingressos patrimonials, que és on s’inclouen els dividends de les parapúbliques -també FEDA- ha contribuït a frenar la caiguda que hi va haver de gener a juny en la recaptació provinent de l’impost general indirecte i la taxa al consum.

Durant el primer semestre del 2018, els ingressos patrimonials en global han estat de 29,2 milions d’euros que “comparat amb els 14,6 milions d’euros registrats en el mateix període de l’exercici precedent, representa un augment de 14,6 milions d’euros (99,8%)”. Com destaca l’execució pressupostària elaborada per la intervenció general de l’Estat, el capítol d’ingressos patrimonials “acostuma a registrar les seves liquidacions més importants a través de la distribució de dividends d’entitats públiques i d’altres ingressos patrimonials com és la comercialització d’euros a les filatèlies i numismàtiques”.

Quant a Andorra Telecom, allò ‘absorbit’ pel Govern ha estat de 23.504.258 euros, que comparat amb els 9 milions del mateix període del 2017 “suposa un increment de 14.504.258 euros ( 161,16% en termes relatius)”. Els dividends absorbits de FEDA durant el primer semestre han estat de 2,7 milions d’euros, que suposa una caiguda en relació amb el mateix tram d’exercici de l’any abans, quan es van ‘agafar’ 3,2 milions d’euros, el que suposa una reducció en termes relatius del 15%, gairebé. “Aquest descens és directament atribuïble al menor benefici de la parapública ja que el criteri de distribució del seu benefici no s’ha alterat (30% del benefici)”.

En el mateix capítol d’ingressos patrimonials, destaca allò liquidat en concepte de l’esmentada de la comercialització dels euros a la filatèlia i les numismàtiques. “En aquest primer semestre de l’exercici presenta un liquidat de 2.807.061 euros que, comparat amb els 2.170.950 euros registrats en el mateix període de l’exercici anterior, suposa un increment de 636.112 euros ( 29,3% en termes relatius)”.

Etiquetes

Comentaris

Trending