Govern emmarca la darrera 'gran esllavissada' al Punt en els moviments de purga previstos

El fet que dissabte a la nit s’hagués de tallar el trànsit durant pràcticament tres quarts d’hora sense que s’oferís cap explicació va generar tota mena de suspicàcies

Comentaris

Imatge de la cua que es va originar anit pel tall provisional del trànsit.
Imatge de la cua que es va originar anit pel tall provisional del trànsit.
L’alarma causada pel tall de carretera que hi va haver anit a l’altura del Punt de Trobada arran d’una de les esllavissades teòricament controlades que hi està havent a la parcel·la ‘La Portalada’ ha portat el Govern a aclarir que el ‘succés’ s’emmarca en els “moviments de purga a la muntanya”. La via es va tallar poc abans de les 9 de la nit i la circulació va estar parada gairebé 3/4 d’hora especialment per la repercussió de la polseguera. 

En un comunicat -i per pal·liar la manca d’informació haguda durant l’important tall- “el Govern recorda que, segons els informes tècnics i geològics efectuats a la zona, és probable que continuïn havent-hi moviments de purga a la muntanya que ara fa una setmana va patir una esllavissada prop de la CG1”. I deixa clar, durant els molts dubtes sorgits la nit de dissabte, que  “un d’aquests episodis va produir-se aquest dissabte al vespre”. 

Aquests despreniments, “ja previstos i controlats pels tècnics”, no han d’arribar a la via, però “sí que poden aixecar pols que dificulti momentàniament la visibilitat. Per aquest motiu la policia continua present a la zona per tal d’assistir als conductors i tallar el trànsit en cas necessari”. Una mesura puntual que s’allargaria només fins que es restableixin les condicions adequades de visibilitat, segons deixa clar l’executiu.

Ara per ara es manté el control presencial -més enllà dels controls amb tecnologia làser que es fan a la zona- a la muntanya, amb equips multidisciplinars que prenen les decisions que es consideren més adients al moment. Especialment els bombers per l’estat del terreny, però també la policia i en menor mesura el servei de circulació lauredià per qüestions vinculades al trànsit, estant amatents les 24 hores del dia.

-

Relacionat

Una esllavissada teòricament controlada torna el neguit a la zona del Punt

Comentaris

Trending