Govern diu que “la resposta cívica és suficient” i descarta l’estat d’alarma

Jover deixa clar, però, que “no aprovem una relaxació” i que cal continuar quedant-se a casa

Un control policial en un camí rural.
Un control policial en un camí rural.
L’estat d’alarma queda aparcat. Almenys per ara. El portaveu governamental i ministre de Finances, Eric Jover, ha assegurat aquest anit que “la resposta cívica és suficient” i que ara “no és el moment” d’anar més enllà de les recomanacions que s’han anat fent des de l’inici de la crisi sanitària. Això sí, el titular ministerial també ha deixat clar que no s’adopti la mesura més dura no vol dir que “aprovem una relaxació”. Per tant, “cal continuar quedant-se a casa”.

L’executiu ha valorat aquest dilluns les dades -i les sensacions- obtingudes per la policia en els controls fets durant el cap de setmana. Durant aquest dissabte i aquest diumenge s’ha duplicat la presència policial respecte de qualsevol cap de setmana normal, fora de l’excepcionalitat del coronavirus. “És veritat que havíem vist un increment” de mobilitat que “s’ha reduït”, ha assegurat Jover, que hi ha afegit que a nivell intern, els moviments han caigut un 84% respecte del que solia ser habitual.

Jover, per deixar la porta oberta a decretar l’estat d’alarma més endavant si cal, ha deixat clar que malgrat que “és un bon símptoma” el comportament suposadament detectat durant el cap de setmana -i tot i les moltes crítiques ciutadanes per un presumpte augment dels moviments que oficialment no s’ha detectat- “el que és vàlid avui ho ha de continuar sent demà”. I si això no és així, i com que la policia continuarà “reprimint” conductes indegudes, també les decisions polítiques poden canviar.

Comentaris (8)

Trending