Govern determina les mesures d’actuació davant una eventual sospita de coronavirus

El protocol ha estat distribuït a tots els professionals de la salut del país i es recomana comunicar tant si es va a la Xina com si s'hi ha estat recentment

El coronarivus causant de la nova malaltia
El coronarivus causant de la nova malaltia
El ministeri de Salut ha determinat el protocol específic d’actuació davant d’un possible cas d’infecció per coronavirus a Andorra. El protocol ha estat desenvolupat pel Consell Assessor sobre la Patologia Infecciosa, el Grup d’infeccions nosocomials del SAAS i tècniques de l’Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut i ha estat distribuït a tots els professionals de la salut del país. El text determina les mesures d’actuació davant la sospita d’un cas i es pot consultar al web del ministeri.

El grup de treball està en contacte constant amb les autoritats sanitàries internacionals per actualitzar i adaptar els protocols a les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha declarat el coronavirus emergència internacional de salut pública.

El ministeri d‘Afers Exteriors demana a aquells ciutadans que hagin viatjat durant les últimes setmanes a la Xina es posin en contacte amb el telèfon d’emergències consulars ( 376) 324 292. També es recomana que totes les persones que tinguin planificat viatjar facin servir el registre de viatgers disponible al web.
 

Comentaris

Trending