Govern deixa en mans de l’asseguradora les reclamacions per l’esllavissada a la Portalada

Jover explica que, durant el 2019, la despesa directa va ascendir a 500.000 euros i que en el futur la previsió del cost per estabilitzar totalment la zona ascendeix ja a 4,4 milions

Obres a la Portalada poc després de l'esllavissada.
Obres a la Portalada poc després de l'esllavissada. ARXIU / SFGA

Govern deixarà en mans de la seva asseguradora la tasca de determinar qui és el responsable de l’esllavissada viscuda el passat agost a la Portalada, davant del centre comercial Punt de Trobada, i les accions que siguin necessàries per rescabalar-se dels diners públics que han costat les diferents actuacions per garantir la seguretat a la zona. Al llarg del 2019 ja es va haver de fer front a una despesa directa de mig milió d’euros i aquesta xifra s’enfilarà molt més fins que els treballs per evitar qualsevol risc estiguin finalitzats. De fet, el càlcul aproximat ascendeix ara a 4,4 milions més.

Jover ha indicat que el cost d’aquests treballs s’hauran de sumar “al que ja s’ha fet durant el 2019”, tant pel que fa a les despeses directes com les indirectes –per exemple, el destacament d’efectius de policies i bombers per a la vigilància del tram de via afectat-. Per ara, aproximadament ha suposat 500.000 euros i “de cara al 2020 i anys successius la previsió és de 4,4 milions per acabar l’estabilització”. Per tant, la xifra anirà encara més enllà dels dos milions que s’havien estimat ara fa uns mesos.

Ara bé, Jover ha deixat clar que la voluntat del Govern no és afrontar aquesta despesa sinó buscar el responsable de l’esllavissada i exigir que assumeixi els costos, que ha remarcat “són molt quantiosos”. La tasca, però, no la farà directament l’executiu. El ministre ha avançat que tota la informació que es disposi es facilitarà a l’asseguradora i serà ella qui “buscarà les responsabilitats escaients”

“Pensem que la pròpia asseguradora ha de fer les tasques corresponents i girar-se cap a qui pensi que és responsable”, ha explicat Jover, tot apuntant que, per part del Govern, “ens hem centrat en la tasca de prevenció i en trobar les mesures per a una solució perenne”. Tot i així, ha admès que per a “l’establiment de les causes” hi ha “elements objectius que coneix la pròpia administració”. També ha deixat clar, però, que qualsevol acció judicial que se’n derivi la farà la companyia, però l’executiu no s’hi afegirà.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending