Govern converteix en funcionaris encoberts via relació especial alts càrrecs que arriben a la jubilació

La fórmula que ja va emprar el departament de Turisme amb Enric Riba es repeteix ara, per exemple, amb l’actual directora d’Interior i Justícia, Maria Geli

-
-
Govern aplicarà la ‘fórmula Enric Riba’ a altres funcionaris rellevants de l’administració. És a dir, manté en el càrrec, de fet, persones que arriben a la seva edat de jubilació. Es jubilen però continuen a l’administració en tan què assessors. I, en el fons, continuen fent el mateix que estaven fent fins que arriben als 65 anys. Seria el cas, ara, Maria Geli, directora del departament de Justícia i Interior.

La decisió, com ja va passar en el cas de qui va ser durant un temps assessor de Turisme, no agrada gens la resta de funcionaris. I no té res a veure amb les persones concretes i les seves capacitats, sinó amb la perversió del sistema. Al final, indiquen les fonts de Prat de la Creu consultades, s’acaben creant funcionaris encoberts, o s’hi acaben mantenint, via la relació especial en un moment, justament, que se suposa que es vol optimitzar la Funció Pública.

Geli hauria d’arribar al final d’aquest mes al terme de la seva vida laboral ordinària. Però el Govern ja hauria acordat allargar-li la feina en qualitat d’assessora més o menys fins al final de la legislatura. Actual directora de Justícia i Interior, les tasques que se li encomanaran sota el paraigua de la relació especial són equiparables a les que ha estat fent i fa fins ara. Per tant, com a assessora dirigirà igualment el departament. La decisió, adoptada en el darrer consell de ministres, s'ha d'oficialitzar en els propers dies.

Comentaris

Trending