Govern canvia l’examen de nacionalitat per un curset ‘coneix el país’ de 60 hores

La formació, que serà gratuïta, es farà al Centre de Formació d’Adults d’Aixovall i està dividida en tres blocs: geografia i medi natural; sociologia i institucions; i història

Comentaris

Suport majoritari a què es legalitzi la doble nacionalitat
Suport majoritari a què es legalitzi la doble nacionalitat
Si no es vol, no caldrà fer l’examen preceptiu per accedir a l’adquisició de la nacionalitat andorrana més enllà de la necessitat d’acreditar uns certs anys de residència. La prova en qüestió és substituïda, en el cas que així ho desitgi aquella persona que vulgui obtenir el passaport andorrà, per un curs de 60 hores, gratuït i que imparteix formació i coneixements dividits en tres grans blocs: un de geografia i medi natural; un altre de sociologia i institucions; i un darrer d’història.

El consell de ministres ha aprovat aquesta iniciativa a proposta del titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. Formalment, es tracta d’un decret de creació i regulació del diploma de ciències humanes i socials d’Andorra. El principal objectiu d’aquest text normatiu és flexibilitzar l’accés a la nacionalitat andorrana, establint un nou curs, que en cas de ser avaluat satisfactòriament, eximeix haver de realitzar la prova d’integració que les persones que desitgen obtenir la nacionalitat andorrana han de realitzar davant la Comissió de Nacionalitat prevista reglamentàriament. 

Així, les persones que optin per aquesta nova via, hauran de superar satisfactòriament el curs de ciències humanes i socials d’Andorra a fi d’obtenir el nou diploma que els eximirà haver de realitzar l’entrevista d’integració. La formació que conduirà a aquest diploma la desenvoluparà gratuïtament el Centre de Formació d’Adults d’Aixovall. Serà una formació de 60 hores organitzada en tres blocs, com s’ha dit: geografia i medi natural; sociologia i institucions; i història. 

El temari corresponent l’han desenvolupat conjuntament el Centre de Formació d’Adults del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i l’Institut d’Estudis Andorrans. El centre encarregat de la formació d’adults organitza i publica els horaris a l’inici del curs, que estan pensats, en la mesura del possible, per conciliar aquesta formació amb l’activitat professional dels interessats. Aquest centre també és el responsable d’avaluar els candidats al final de cada bloc temàtic. Aquest procés també permetrà avaluar el nivell A2 de llengua catalana.

Comentaris (5)

Trending