Govern avisa que després de la crisi caldrà apujar els impostos

Els representants de l’executiu afirma que una vegada dissenyades les mesures en relació amb els assalariats s’ha d’obrir un debat amb els treballadors públics

-
-
Quan la crisi econòmica que ara es comença a obrir de bat a bat remeti, el model fiscal del país s’haurà de revisar i caldrà apujar els impostos. Així ho ha explicat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, en la seva compareixença conjunta amb el titular de Presidència i Economia, Jordi Gallardo. “Ara ens endeutarem, és el que toca. Un cop passada la crisi, haurem de poder fer millorar les finances”, ha afirmat Jover.

El titular de Finances ha explicat que “el missatge és que posarem tota la nostra capacitat al costat dels ciutadans. Ens endeutarem més i, evidentment, el pla d’equilibri l’haurem de revisar per tornar a la normalitat, i això passarà perquè l’economia funcioni perquè llavors la gent pagarà més impostos indirectes i les empreses podran pagar més impost de societats. Fer funcionar l’economia és la primera garantia per tornar a tenir recursos i baixar endeutaments, però és evident que haurem de revisar el grau d’aplicació de les figures fiscals i com es desenvolupen per recuperar la cintura que teníem ara”. 

Els dos responsables ministerials també han estat demanats sobre si es revisaran els salaris de la Funció Pública. Els ministres han assegurat que en aquests darrers dies s’han centrar en els esforços de la part assalariada. “S’ha d’obrir un debat amb treballadors públics per explicar que estem en una etapa de corresponsabilitat en la qual el Govern ha de fer un esforç molt important per intentar que el mínim nombre possible es quedi sense feina. La corresponsabilitat ens correspon a tots”, ha dit Gallardo. Jover hi ha afegit que “fins ara els funcionaris ja han estat molt proactius i conscients que la crisi ens afecta a tots, és de país i profunda”. El portaveu governamental també ha assegurat que les pensions “totalment garantides. Ningú no ha de patir”.

Comentaris (28)

Trending