Govern admet que està al cas de la mare en ‘vaga de fam’ i assegura que està sota control mèdic

Es tracta d’una dona que té una filla amb trastorns de conducta que ha anat fent diverses demandes que “se li han anat solucionant”

-
-
Govern està al corrent del cas de la mare d’una adolescent amb trastorns de conducta que des de fa més d’un mes es manté en vaga de fam. Diversos representants de l'administració central l’han rebut i “se li han anat solucionant” algunes de les peticions que ha fet. Alhora, asseguren que la dona està sota control mèdic tot i que hi ha preocupació per la situació.

Fonts oficials del Govern han explicat que la dona “se l’ha anat rebent” i que “com es de domini públic”, i entre altres, ha mantingut trobades tant amb el cap de Govern, Xavier Espot, com amb el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy. Les mateixes fonts han explicat que ha exposat tant qüestions individualment relacionades amb la seva filla com vinculades a la problemàtica general dels adolescents amb trastorns conductuals.

De fet, segons les fonts governamentals, “l’última reivindicació és que vol ser la representant de les famílies amb integrants amb trastorns de conducta” dins de diferents organismes, com ara la comissió que es vol reactivar al tomb del pla nacional contra les drogodependències. Des de Govern, però, se i hauria recordat que “un ciutadà anònim no es pot proclamar abanderat d’una causa” i més encara si hi ha col·lectius que ja defensen la mateixa temàtica.

Per aquest motiu se l’hauria convidat a integrar-se amb algunes de les entitats o associacions i que, en el marc del treball que estiguin fent eventualment aquestes organitzacions, se l’acabi, en tot cas, designant representant de tot el col·lectiu. Queda per veure si la mare en qüestió acaba fent aquest pas o torna al ministeri d’Afers Exteriors amb aquesta reivindicació. En tot cas, segons les fonts, la petició seria molt recent.

El Govern és conscient de la situació de la restricció alimentària que du a terme la dona perquè “ho ha manifestat en diverses ocasions”. La dona, almenys públicament, es vol mantenir en l’anonimat i du a terme l’acció més com una pugna amb l’administració, les institucions, que no pas una altra cosa. Per a l'administració, la dona ingeria batuts i barres energètiques. Els representants governamentals haurien demanat a la dona si volien que la tinguessin sota algun tipus de control mèdic i la mare hauria assegurat que està sota control de la seva metgessa de capçalera.

L'afectada ha explicat que tot i que els primers dies va ingerir barretes energètiques, posteriorment, arran que no anessin bé algunes de les trobades que va mantenir, va passar a consumir només un suc diari diluït en un litre d'aigua combinat amb infusions. Les darreres hores el Govern hauria insistit en si li cal algun control mèdic més i no es descarta que se li faci.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending