Gili avisa que “no tenim garantia” que es compleixen les promeses de DA sobre l’heliport

La candidata socialdemòcrata ha remarcat que el grup parlamentari diu ‘no’ a la infraestructura mentre el ministre continua apostant pel ‘sí’

Gili i altres membres de la llista, davant el comú.
Gili i altres membres de la llista, davant el comú.

Rosa Gili, cap de llista del Partit Socialdemòcrata Independents a Escaldes-Engordany ha deixat clar que les explicacions donades pel Govern sobre el projecte de l’heliport a Tresoles no la convencen. De fet, ha apuntat que “no sé quina garantia tenim els escaldencs” que les promeses de no tirar endavant la infraestructura “es pugui complir”.

Gili ha explicat que s’han mostrat “molt i molt sorpresos” per les explicacions de Govern i pel fet que “encara és d’actualitat” i “es continua estudiant i fent despesa sobre aquesta ubicació”. Per això, ha remarcat que “sobta el posicionament del grup majoritari al Consell General, que són els mateixos que es presenten aquí, i que vulguin fer creure que no quan el seu ministre està dient que sí”. Al seu entendre, “això és molt poc seriós i dona molt poca confiança de cara al compromís que tenen ells d’escoltar els ciutadans”. També ha advertit que el terreny és a la parròquia veïna d’Encamp i “no sé quina garantia tenim que el que ens puguin prometre des del Govern o des del comú es pugui complir”.

Gili ha fet aquestes declaracions en el marc d’una convocatòria als mitjans per desgranar els eixos del seu programa de govern amb  relació a la gestió comunal. En aquest apartat, la candidatura assegura que es realitzarà un control exhaustiu de totes les despeses amb l’objectiu de “planificar-les bé abans de fer-les”. Així, els socialdemòcrates es comprometen a fer “una auditoria, que volem publicitar, cada any” per fer efectiva la transparència en aquest apartat i “els ciutadans sàpiguen com es gasten els diners comunals”.

Amb relació a la gestió del personal, Gili ha dit que vol treballar per “millorar el clima en tots els departaments”, un aspecte que considera molt important perquè “al final el que volem són uns treballadors comunals còmplices dels nostres projectes i que ens ajudin a fer una administració amigable de cara a facilitar tot el que convingui pels nostres ciutadans”. En aquesta mateixa línia, la candidata ha comentat que es volen facilitar els tràmits i que siguin més els que es puguin realitzar de forma telemàtica. També es volen fer consultes ciutadanes de manera digital “perquè sigui més fàcil”.

D’altra banda, Gili s’ha compromès a donar mitjans a l’oposició “perquè pugui fer la feina”. Entre aquests, ha destacat un espai físic i donar més temps que no pas ha tingut la minoria en aquest darrer mandat per treballar i preparar les sessions de comú. La candidata a cònsol major ha manifestat que “si volem escoltar les persones, és evident que també hem de fer-ho amb l’oposició, que representa una part important dels ciutadans”.

Comentaris

Trending