Gallardo, partidari d’acceptar el canvi en el decret que permet obrir per la Constitució

El ministre defensarà davant de Govern que s’accepti la petició conjunta de CEA i USdA per no obligar a tancar el dilluns 16 i compensar els treballadors amb dos dies festius

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, durant la trobada amb els periodistes.
El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, durant la trobada amb els periodistes.

Jordi Gallardo portarà i defensarà en el consell de ministres de dimecres vinent la petició conjunta de la Confederació Empresarial (CEA) i la Unió Sindical d’Andorra (USdA) per canviar el decret que permetrà els comerços obrir el dia de la Constitució. El titular de Presidència, Economia i Empresa ha recollit la demanda de totes dues entitats i deixa clar que la setmana vinent ja hi haurà una resposta. Tot i remarcar que la decisió final serà “col·legiada”, no ha amagat que es mostra partidari d’acceptar la proposta, especialment pel fet que vingui d’un acord entre dues organitzacions tradicionalment amb punts de vista molt divergents.

Patronal i sindicat han fet arribar una carta a Gallardo on li demanen una modificació del decret que Govern va aprovar per permetre l’obertura dels comerços el proper dissabte 14 de març. Tal com ha recordat el ministre, “es va decidir perquè havia de ser un dia d’elevada afluència turística i durant el qual es podria assolir una facturació important”. A canvi, però, s’obliga les empreses a tancar el dilluns 16 i a donar un altre dia festiu als treballadors.

USdA i CEA, en canvi, consideren més adequat que no es fixi cap jornada de tancament per als comerços i que la compensació als empleats sigui a través de dos dies festius de lliure disposició –amb algunes limitacions per no perjudicar el funcionament normal de les empreses-. Així s’ha transmès a Govern, que ara haurà de prendre la decisió. I ho farà relativament ràpid. “La portaré al consell de ministres el dimecres i allà es decidirà”, ha explicat Gallardo, que valora “molt positivament” el fet que s’hagi produït “una entesa” entre patronal i sindicat que, al seu entendre, “obre la porta a trobar nous consensos”.

El ministre no ha volgut mullar-se sobre quina serà la postura que agafi finalment el gabinet, però si que ha donat a entendre que hi ha moltes possibilitats que sigui afirmativa. “Que hi hagi un acord entre totes dues parts ja reforça que el Govern ho pugui prendre en consideració”, comenta. A la vegada, deixa clar que “defensaré acceptar la petició perquè entenc que ho haig de fer a responsable tant d’Economia com de Treball i Ocupació”. Tot i això, remarca que el que es faci finalment “serà col·legiat”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending