Funció Pública fa el ridícul i també marxa enrere en la decisió de fer recuperar els minuts invertits en la ‘concentració feminista’

Encara no tres hores després d’enviar un comunicat intern avisant que aquells que secundin l’aturada simbòlica d’aquest divendres haurien de recuperar el temps perdut n’emet un altre deixant sense efecte el primer

Comentaris

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega.
El departament de Funció Pública de Govern va de ridícul en ridícul. Després de boicotejar durant unes hores una iniciativa d’un altre ens governamental, en aquest cas l’àrea de Polítiques d’Igualtat, veient l’enrenou que la seva decisió de fer recuperar el temps perdut als funcionaris que secundin aquest divendres una aturada simbòlica en motiu del Dia internacional de la dona treballadora, ha acabat deixant sense efecte les instruccions que ell mateix havia donat.

El ministeri encapçalat per Eva Descarrega havia enviat una comunicació interna passat el punt del migdia en què anunciava que durant la mateixa jornada de divendres, aquells que s’adherissin a l’aturada que se simbolitzarà amb una concentració davant l’edifici administratiu de Govern, haurien de recuperar el temps invertit en un gest simbòlic i substitutiu de la vaga internacional convocada a molts punts del planeta, del món desenvolupat.

Vist l’astorament que la decisió estava generant entre els funcionaris, i després de constatar que Funció Pública estava deixant en una molt mala posició un departament dependent del fins fa poc ministre i candidat Xavier Espot, que era qui fomentava la participació a la convocatòria establerta per aquest divendres a les 11 del matí, Descarrega i el seu equip han decidit fer marxa enrere i trametre una altra comunicació interna anunciant que invalidaven l’anterior. 

Marxa frustrada

La decisió ha fet riure per no plorar a molts dels funcionaris. La resta de la ciutadania (empleats públics inclosos, és clar), al marge de la convocatòria oberta de les 11 o de la lectura d’un manifest a la plaça Lídia Armengol a 2/4 de 4 de la tarda podrà acudir a una concentració a la plaça Guillemó (o de les Arcades) convocada per aquest divendres a 2/4 de 9 del vespre. Inicialment es preveia que es fes una marxa, des de Guillemó fins a la plaça de la Rotonda, però l’administració no ha autoritzat la marxa.

La mobilització l’havia convocat Stop Violències amb el suport d’Acció Feminista d’Andorra i l’Associació de Dones d’Andorra. El Govern ha fet valdre la nova llei de seguretat pública i al·legant que la marxa podria destorbar el trànsit, no ha autoritzat el recorregut. Per tant, el que havia de fer una marxa a la qual també s’hi han adherit diversos partits polítics i sindicats, acabarà sent una concentració que es preveu de notable resposta. 

La indignació per la nou autorització del recorregut també és més que destacada i suposa una mostra, segons diverses fonts, de l’intent demòcrata per sufocar qualsevol mostra de desacord amb el poder establert o, com a mínim, d’acció amb la qual els governants no combreguin.

-

Relacionat

Funció Pública avisa els funcionaris que qui secundi l’aturada pel Dia de la dona haurà de recuperar el ‘temps perdut’

Comentaris (5)

Trending