França amplia el confinament fins l'11 de maig

El president del país, Emmanuel Macron, ho ha anunciat en un missatge televisat aquest dilluns

Comentaris

Emmanuel Macron durant el seu missatge d'aquest dilluns.
Emmanuel Macron durant el seu missatge d'aquest dilluns.
El president francès, Emmanuel Macron, perllonga quatre setmanes més el confinament a tot el territori, fins al 11 de maig. Així ho ha dit en un missatge televisat al país des del palau de l'Elisi de París.  "Gràcies als nostres esforços estem fent progressos cada dia. Però he de ser transparent, queden dies difícils i el nostre sistema sanitari està sota molta pressió".  El país està a prop dels 15.000 morts i més de 98.000 casos.

Macron ha explicat que "com tots els països del món" aquesta crisi ha evidenciat que "no estàvem preparats" per a l'arribada d'aquesta pandèmia, ha admès. Ha lamentat la manca de material sanitari per lluitar contra el coronavirus però ha defensat que el país s'ha posat en marxa per produir respiradors i mascaretes en un temps rècord.  "He vist errors, encara massa lentitud, procediments innecessaris, febleses en la nostra logística", ha afegit.

La reobertura parcial a partir de l'11 de maig es durà a terme, segons l'evolució de les dades de la pandèmia a França. Alguns comerços i negocis podrien començar a obrir en aquesta data, de forma esglaonada, tot i que ha advertit que cinemes, teatres, concerts i esdeveniments multitudinaris hauran d'esperar al menys fins a l'estiu.

Macron, està contemplant que les mascaretes siguin obligatòries en els espais públics a partir de l'11 de maig, però ha condicionat aquesta mesura fins que "tots" els francesos puguin tenir una d'aquestes 'armes' per combatre el coronavirus. El pla del govern francès per al desconfinament preveu també un programa de test massius per a tots els ciutadans que presentin símptomes. "Fer test a tota la població no tindria sentit", ha argumentat Macron. Durant la seva compareixença ha advertit que la batalla només es guanyarà quan es trobi una vacuna i ha anunciat importants inversions econòmiques per a aquesta carrera científica.

 

Comentaris (3)

Trending