Fitch manté estables els ràtings de Crèdit Andorrà, MoraBanc i Andbank

L’agència de qualificació destaca la seva solidesa

Façana de la seu central de Fitch Ratings
Façana de la seu central de Fitch Ratings

L’agència de qualificació Fitch manté estables els rànquings dels tres bancs andorrans que ha analitzat: Crèdit Andorrà, MoraBanc i Andbank. També destaca la seva solidesa i la rendibilitat operativa. Las avaluacions s’han fet publiques aquest divendres.

Perspectiva estable. Així qualifica Fitch els rànquings dels tres bancs andorrans que ha analitzat: Crèdit Andorrà, MoraBanc i Andbank. Fitch ha destacat la posició de lideratge de Crèdit Andorrà al mercat andorrà i una presència internacional en banca privada que qualifica d’adequada i rendible. L’agència ha posat de manifest la resiliència de l’entitat en la generació de beneficis. El banc ha consolidat el 2018 la posició de lideratge de la plaça financera andorrana en termes de benefici, així com de volum de negoci al país, fet que també recull la qualificació de Fitch.

Pel que fa a MoraBanc, l’agència de qualificació destaca la solidesa en el mercat andorrà els darrers anys així com l'increment en la rendibilitat i volum del seu negoci internacional. També valora positivament la qualitat dels actius de l'entitat, per sobre de les entitats comparables, i la gestió prudent del seu balanç.

Fitch apunta que MoraBanc manté unes ràtios de capital fortes, molt per sobre de les exigències marcades per les regulacions internacionals, i destaca especialment la solvència que, a final de 2018, era del 21,5% (CET1'fully loaded').

Finalment, i en relació a Andbank, ha mantingut totes les valoracions: ràting a llarg termini BBB i ràting a curt F3, amb perspectiva estable. El manteniment del ràting confirma el lideratge d’Andbank. Fitch Ratings destaca que Andbank és l’entitat andorrana millor posicionada. L’agència valora la seva diversificació internacional, l’alta qualitat dels seus actius, la forta capitalització de l’entitat, així com la resiliència del seu model de negoci en la generació de resultats.

Etiquetes

Comentaris

Trending