La renovació de l’AFA es manté bloquejada per ‘dificultats’ amb la candidata demòcrata

S’espera una certificació de Crédit Agricole per assegurar que Meritxell Maestre no té incompatibilitats amb el supervisor

Crédit Agricole ha d'emetre una certificació en relació amb Maestre.
Crédit Agricole ha d'emetre una certificació en relació amb Maestre. CRÉDIT AGRICOLE

S’ha de fer s’ha de fer, però la renovació de dos dels membres de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) no acaba d’arribar mai. I ja porta dos anys de retard. Malgrat que semblen clars els nous membres que han d’accedir al supervisor financer, suposats detalls no pas menors de caire legal i burocràtic estan endarrerint la designació especialment de Meritxell Maestre, l’experta triada per Demòcrates. Maanan Aouraghe és l’altra persona que ha d’accedir al consell d’administració de l’AFA, en aquest cas per compte liberal.

Segons les fonts consultades, els demòcrates estan esperant una documentació que hauria d’emetre Crédit Agricole, l’entitat de la qual és un alt comandament Maestre a París, amb la qual es pugui certificar que la candidata demòcrata no té cap mena d’incompatibilitat per ocupar el lloc en l’òrgan col·legial que dirigeix les regnes del regulador financer. En principi no hi hauria d’haver inconvenient perquè aquesta certificació arribi. Però es va dilatant.

Meritxell Maestre i Maanan Aouraghe.

Relacionat

Es desencalla la renovació parcial de l’AFA: Maestre i Aouraghe seuran al consell d’administració

De moment, no només es manté Meritxell Maestre com a candidata, sinó que també es manté la voluntat de fer la designació oficial de forma conjunta amb la d’Aouraghe, que faria ja temps que està ‘preparat’ per assumir les noves responsabilitats, fins i tot hauria deixat la tresoreria de Liberals d’Andorra, que ha passat a ocupar Eric Bartolomè. Maestre i Aouraghe han de substituir Josep Casal i Francesc Areny, que fa molt temps que estan ocupant el càrrec en funcions.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending