Proveïdors de Govern lamenten el desgavell a Finances i denuncien que fa massa temps que dura

Empreses, normalment de petita dimensió, es queixen que l’administració només ha reconegut la situació real quan ha transcendit en els mitjans de comunicació i l’oposició ha burxat sobre les dificultats que té per pagar

El sector de la neteja és un dels més perjudicats.
El sector de la neteja és un dels més perjudicats. ARXIU

Proveïdors de l’administració central encara amb factures pendents de cobrar lamenten el desgavell existent al ministeri de Finances i denuncien que fa massa temps que dura. De totes totes injustificable. A més, es queixen que el Govern només ha reconegut la situació que s’està vivint des de fa molts mesos arran que alguns mitjans de comunicació -com l’Altaveu- es fessin ressò de la problemàtica i que, a més a més, l’oposició hagi burxat en relació a les dificultats que té el Govern per parar i els empresaris per cobrar.

Molts dels proveïdors que no estan al dia de cobrament són petits empresaris, petites empreses, que en alguns casos, depenen en excés de les contractacions públiques. I que no gosen alçar la veu davant el temor de perdre la feina en posteriors ocasions. “D’això es val l’administració, del fet que sap que són pocs els empresaris que plantaran cara de debò.” De fet, just quan va transcendir l’acumulació de factures impagades, la patronal per excel·lència del Principat, la Confederació Empresarial (CEA) va assegurar no saber res. Le tebiesa de la CEA no s’ha posat gaire bé entre molts dels proveïdors afectats que, certament, no són afiliats de la patronal.

Eric Jover escolta, seriós i atén, la pregunta formulada per Pere López.

Relacionat

Govern ha arribat a acumular factures impagades a proveïdors per valor de gairebé 12 milions

Molts dels proveïdors afectats situen l’inici de tot plegat al tomb dels mesos de setembre i octubre de l’any passat quan “l’administració preconitza” l’ús de les factures digitals. És a dir, que mitjançant el sistema de la signatura digital, s’eviti el paper per facilitar la gestió informatitzada de la facturació. Però és una recomanació. I moltes empreses “continuen fent servir el sistema manual, en paper”. I això va comportar que s’acumulés molta paperassa. De fet, hi ha arribat a haver un armari ple de factures per escannejar.

“Les factures en paper havien de ser escannejades pels funcionaris. No hi ha hagut la feina que hauria calgut i s’han anat acumulant factures i retards. I onze milions d’euros, o gairebé dotze com va reconèixer el ministre, són molts diners. Per això encara s’entén menys que la CEA arribés a dir que no en sabia res. Tenim una patronal una mica descafeïnada”, han lamentat els empresaris consultats, que han assegurat que tot i que el Govern ha començat a desencallar retards, encara no s’ha posat al dia.

Comentaris (1)

Trending