L’organisme tributari de la província de Tarragona descarta per ara girar rebuts a bancs andorrans

Les entitats bancàries del Principat apliquen des de la setmana passada el sistema SEPA i això hauria de permetre carregar directament factures generades a l’estranger a comptes locals

Imatge d'una de les oficines de gestió tributària de Tarragona.
Imatge d'una de les oficines de gestió tributària de Tarragona. ARXIU

L’engranatge encara no funciona del tot. Si bé les entitats bancàries del Principat apliquen, almenys sobre el paper i des de dilluns de la setmana passada, el sistema SEPA que ha de permetre que càrrecs generats a l’estranger -com les diverses i variades domiciliacions de rebuts vinculats amb una segona residència- puguin girar-se directament en comptes andorrans, això no està sent sempre així. Almenys, per exemple, en el cas dels municipis tarragonins per ara aquest gir no és possible i no se sap quan ho podrà ser.

Ciutadans andorrans amb segones residències a la província de Tarragona -una de les zones que acumulen més béns immobles de residents al Principat- han provat de domiciliar a bancs del país els rebuts que generen entitats públiques d’aquella província i no hi ha manera. L’Altaveu ha tingut accés a la resposta donada per l’organisme que s’encarrega de la gestió tributària a Tarragona i informa que “l’entitat bancària que es fa càrrec de les remeses de domiciliació no té habilitat l’enviament a entitats bancàries andorranes tot i estar dins de la normativa SEPA”.

base tarragona2
 

Una vegada s’ha sabut -o els bancs andorrans han informat- que és possible girar cap a entitats del Principat les facturades generades a l’estranger igual com des d’aquí es poden girar càrrecs directament a bancs estrangers, diversos ciutadans han demanat el canvi de domiciliació. Entre altres coses, per tenir una gestió de les despeses generades a l’exterior més acurada i evitar, per exemple, la devolució de rebuts. D’aquí que alguns ciutadans s’hagin posat en contacte amb l’organisme de gestió tributària corresponent.

En aquest cas, el de Tarragona, després de deixar constància que ara mateix el canvi de domiciliació, d’Espanya a Andorra, no és possible per una qüestió estrictament tècnica del país d’origen generador de la factura o rebut, també s’indica que “estem en tràmits de regularitzar aquesta situació i us demanem que en uns mesos contacteu amb nosaltres i us indicarem si hi ha alguna novetat al respecte”. Per tant, segons la resposta, no sembla una qüestió d’imminent solució.

Comentaris (7)

Trending