El Moneyval recorda a Andorra que ha d’intensificar la lluita contra el blanqueig

L'organisme del Consell d'Europa publica el seu informe del 2021 on insta a adoptar una regulació i una supervisió més estrictes del sector d'actius digitals

Sessió plenària del Moneyval.
Sessió plenària del Moneyval. COE

El Moneyval insta diversos països i entre ells Andorra, a intensificar els seus esforços per combatre el blanqueig i el finançament del terrorisme mitjançant l'adopció d'una regulació i supervisió més estrictes del sector d'actius digitals i de  professions com les d'advocat. També avalua el compliment dels estàndards internacionals i l'evolució dels marcs legals i institucionals per prevenir el blanqueig. Andorra és un dels països amb un nivell insuficient de compliment.

També hi figuren Albània, Croàcia, Xipre, República Txeca, Geòrgia, Gibraltar, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, República de Moldàvia, Sèrbia, Eslovàquia, Eslovènia, l'illa de Man (Regne Unit), Ucraïna, Armènia, Israel i San Marino. Elżbieta Frankow-Jaśkiewicz, presidenta del Moneyval , ha dit: “L'escàndol dels papers Pandora el 2021 demostra l'escala creixent de l'amenaça del blanqueig de diners i la persistència dels seus promotors a abusar del sistema financer internacional per amagar els seus guanys il·lícits. Ens enfrontem a una combinació de mètodes de rentat de diners ben coneguts i tendències més noves que requereixen una acció i coordinació sòlides per part dels governs d'Europa i de tot el món”

Segons l'informe, l'emergent sector dels actius virtuals i l'ús creixent de les criptomonedes s'estan convertint en un desafiament important per combatre el blanqueig de diners, ja que les formes tradicionals de control que els bancs i institucions tenen sobre els fluxos i serveis financers no es poden utilitzar i els productes financers estan disponibles a través dInternet des de qualsevol lloc. al món.

El Moneyval conclou que els seus estats membres i jurisdiccions continuen demostrant un nivell moderat d'efectivitat en la lluita contra el rentat de diners i el finançament del terrorisme. El nivell mitjà de compliment dels estàndards del GAFI està per sota del llindar satisfactori a la supervisió del sector financer.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending