La manca de turisme fa desplomar els ingressos per importacions a la duana

La recaptació per l’entrada de productes va caure a la meitat durant el gener, amb dades especialment negatives pel que fa al tabac, amb una davallada propera al 61%

Les dependències de la duana al riu Runer.
Les dependències de la duana al riu Runer. Altaveu

L’efecte de les restriccions aplicades als països de l’entorn per lluitar contra el coronavirus s’ha deixat sentir de forma clara en el servei de duana. Sense turistes (o almenys amb tot just una part dels francesos), no cal importar molta mercaderia i, de retruc, això suposa una caiguda important dels ingressos que es recapten a la frontera. En global, durant el gener la davallada va ser gairebé del 51%, amb especial incidència pel que fa al tabac.

Així ho demostren les dades fetes públiques per la mateixa duana. Si el gener del 2020 (encara amb el coronavirus molt lluny) els ingressos assolits per l’entrada de mercaderies van ascendir a 15,8 milions, el d’aquest any tot just s’han quedat en 7,78. És a dir, un 50,8% menys. Tota una clatellada per a les arques de l’Estat.

La caiguda es va notar en tots els grups de mercaderies, però va ser especialment forta en el cas del tabac. Dels gairebé 7 milions ingressats el gener del 2020, tot just se n’han recaptat 2,7. Per tant, la davallada ha estat propera al 61%.

Pel que fa a les begudes, també un producte amb fort mercat entre els  turistes, també ha registrat una forta caiguda: del 52%. De 618.000 euros recaptats ara fa un any a tot just 293.000. Similar situació s’ha viscut amb els combustibles: de 4,68 a 2,54. Un 46% menys.

El darrer grup, el d’altres mercaderies, és el que, menys davallada pateix. Dels 3,53 milions ingressats per importacions d’aquests productes el gener del 2020 s’ha baixat a 2,24. En aquest cas, la caiguda és de ‘només’ un 36,5%.

Etiquetes

Comentaris

Trending