Jover defensa els terminis per emprar deduccions i amortitzacions de la reforma fiscal

Considera que si s’allarguen, tal com han reclamat els assessors tributaris, no s’aconseguiria un dels objectius d’uns canvis “moderats” que és aconseguir una recaptació més gran per a l’Estat

Eric Jover, durant una roda de premsa.
Eric Jover, durant una roda de premsa. SFGA/J.A.VILADOT

El ministre de Finances, Eric Jover, defensa els terminis per aplicar tant deduccions com amortització de bases de tributació negativa que s’han inclòs a la reforma tributària són els correctes. De fet, apunten que, en cas d’allargar-los més, s’acabaria perdent recaptació quan, no ho nega, un dels objectius que es persegueix, justament, és incrementar els ingressos. Per això, al seu entendre, “no s’han de tocar”, tot i ser conscient que la decisió definitiva dependrà del Consell General.

El text ja enviat al parlament inclou una obligació perquè tota empresa amb beneficis hagi de pagar com a mínim un 3% d’aquests. En canvi, manté els terminis ja existents a l’hora de guardar deduccions o amortització de pèrdues en tres i deu anys respectivament. Aquest temps, a l’entendre dels assessors fiscals, és curt, ja que pot provocar que a moltes empreses els acabin perdent.

Per això, entenen que s’haurien de modificar i ampliar-los. Els experts consultats per Altaveu van arribar a indicar que ben segur serà un dels temes claus quan el text es treballi al Consell General. Per a Jover, en canvi, és un punt del projecte legislatiu que no s’hauria de tocar.

Els assessors fiscals avisen d'un punt que, al seu entendre, grinyola en la reforma fiscal.

Relacionat

Els assessors fiscals veuen curts els terminis per utilitzar les deduccions de la reforma tributària

Així, i tot i deixar clar que la decisió final “dependrà de la cambra”, el titular de Finances ha defensat els terminis establerts al text. “Entenc que els assessors tinguin aquesta opinió; al final, ells volen una reforma el més light possible”, ha apuntat. En canvi, admet que el Govern també tira endavant els canvis per aconseguir més ingressos, un objectiu que no es compliria si s’amplia el termini per fer servir deduccions i altres elements al llarg dels anys.

“Si els incrementem, el que tindrem és un diferiment fiscal més gran, però llavors perdrem recaptació”, ha explicat Jover. Així, remarca que “acabarem tenint els mateixos ingressos però distribuïts de forma diferent al llarg dels anys”. I ha deixat clar que això o és el que vol Govern. L’executiu també ha impulsat la reforma per buscar més recursos per a les arques públiques, malgrat que, defensa el ministre, “és moderada”.

El ministre de Finances, Eric Jover.

Relacionat

Reforma fiscal a partir del 2023 per garantir que les empreses paguin un mínim del 3% dels beneficis

Amb aquests arguments a la mà, el missatge cap al Consell General és clar. “Crec que no cal tocar aquests terminis”, ha assegurat.

Comentaris (3)

Trending