Govern tanca l’emissió de deute a més llarg termini de la història

S’han col·locat fins a 175 milions d’euros a vint anys, amb un interès de l’1,75%, fet que, per a Eric Jover, dona “molta resiliència” al país

Eric Jover, durant la compareixença davant els mitjans.
Eric Jover, durant la compareixença davant els mitjans. SFGA

El Govern ha col·locat fins a 175 milions d’euros de deute públic en una emissió amb un retorn a vint anys. A més, l’operació es tanca amb un tipus d’interès que, a l’entendre de l’executiu, és molt positius pel país. Tot just un 1,75%. Es tracta del termini més llarg aconseguit per Andorra fins al moment a l’hora de buscar finançament extern.

Així ho ha explicat el ministre portaveu Eric Jover. El també responsable de Finances ha indicat que l’operació es va tancar just aquest dimarts. En global, s’ha pogut cobrir fins a 175 milions d’euros. De fet, la idea inicial era col·locar 150, però, “vista la bona acollida”, es va decidir ampliar la xifra.

Jover ha destacat com a un punt especialment rellevant el fet que el termini de retorn serà de 20 anys. “Això dona molta resiliència al país”, ha assegurat. En aquest sentit, ha recordat que, fins ara, el temps màxim que s’havia aconseguit era de cinc anys. A més, el ministre de Finances ha apuntat que s’assoleix a un tipus d’interès “interessant”. Tot just, un 1,75%. De fet, el mateix amb el qual, en el seu dia, es va fer l’emissió a cinc anys. “Hem multiplicat per quatre el venciment i, en canvi, hem mantingut l’interès”, ha valorat.

Això permet allargar el temps de venciment mitjà de les diferents operacions de deute públic contractades per Andorra, fet que, ha indicat, és especialment tingut en compte pels organismes internacionals. “Tan sols pel fet d’aquesta operació passem de 4,2 anys de venciment mitjà a 6,9”, ha indicat.

Dels 175 milions d’euros col·locats, uns 50 s’han distribuït entre inversors francesos. Uns altres 50 han estat contractats a través dels bancs del Principat. L’operació també ha tingut una bona rebuda a altres destinacions com ara Israel, Àustria, Alemanya o els països escandinaus.

Comentaris (4)

Trending