Govern i l’AFA continuen amagant què ha costat la liquidació de l’exdirector general

El socialdemòcrata Joaquim Miró havia demanat quina indemnització havia percebut Ramón López i el regulador respon que la compensació “s’ajusta escrupolosament a les diferents clàusules del contracte i a la legislació laboral andorrana vigent”

El director de l'AFA, Ramón López en una roda de premsa amb el ministre de Finances, Eric Jover.
El director de l'AFA, Ramón López en una roda de premsa amb el ministre de Finances, Eric Jover. ARXIU

Secretisme total, opacitat absoluta. El Govern i l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) continuen amagant la quantitat que es va abonar al ja exdirector general del supervisor Ramón López en motiu de la seva destitució. A tot estirar, i en una carta, el president de l’organisme de control, Raül González, en paraules manllevades pel ministre de Finances, Èric Jover, afirma que “l’import percebut en concepte d’indemnització s’ajusta escrupolosament a les diferents clàusules del contracte i a la legislació laboral andorrana vigent”.

El conseller general socialdemòcrata Joaquim Miró s’havia interessat pels motius de la destitució i per saber què havia costat la indemnització. La resposta a una i altra cosa no aclareixen res. Ben al contrari. Sobre la motivació de l’acomiadament, la resposta publicada aquest divendres al butlletí del Consell General manté, segons Jover, que “com es va informar públicament, l’11 de setembre passat va tenir lloc una reunió mantinguda entre el director general de l’AFA, Ramón López, i el ministre de Finances i portaveu, Èric Jover, que va comptar també amb la presència de Raül González, president del consell d’administració de l’AFA. En la mateixa trobada es va decidir acordar la finalització de la relació contractual del director general d’aquest organisme de manera consensuada”.

El ministre Eric Jover, durant la roda de premsa.

Relacionat

Jover admet que la indemnització a Ramón López serà “quantiosa”

Sobre la indemnització, Jover es refereix a una carta emesa pel president de l’AFA alhora que “cal destacar que la indemnització referida ha estat abonada per la mateixa AFA i que no té cap impacte en els pressupostos de l’administració general”. Fent referència a la missiva de Raül González i deixant clar que s’ha complert el que establia, també es deixa clar que “cal destacar que és habitual que en aquesta tipologia de contractes s’hi incloguin clàusules de ‘cooling down’ associades a les incompatibilitats que té la persona en els mesos posteriors. En aquest sentit, el mateix article 17.5 del text refós de la Llei de l’Institut Nacional Andorrà de Finances preveu que durant l’any posterior a la separació del seu càrrec la persona no pugui exercir cap activitat professional relacionada amb les activitats i/o entitats supervisades per l’AFA”. De la quantitat percebuda, que és, en fi, el que demanava el parlamentari socialdemòcrata, ni rastre.

Documents

Comentaris (2)

Trending