Finances ultima una reforma fiscal per “recaptar més” sense que el país “perdi competitivitat”

Jover assegura que, en cap cas, es tocaran els tipus nominals però avança una “simplificació” de figures com l’impost de societat perquè “les empreses amb resultats positius contribueixin a l’esforç fet per l’Estat”

Jover, al costat del liberal Ferran Costa abans de la compareixença al Consell General.
Jover, al costat del liberal Ferran Costa abans de la compareixença al Consell General.

El Govern té gairebé a punt la reforma fiscal que ha de permetre millorar la recaptació de l’Estat sense que això suposi cap increment dels tipus impositius. Es vol, això sí, “revisar el funcionament” de les figures tributàries, especialment el que grava les societats, sense que això suposi perdre “competitivitat fiscal”. Un dels objectius també és que empreses que mantinguin resultats positius tot i la crisi participin en l’esforç fet per afrontar les conseqüències de la pandèmia.

Sense voler donar, encara, massa detalls. Així ha revelat el ministre de Finances, Eric Jover, la voluntat del Govern de tirar endavant en un termini curt de temps una reforma fiscal. “La tenim gairebé a punt”, ha afirmat davant les preguntes dels consellers generals a la comissió de Finances i Pressupost de parlament. Per tant, no hauria de trigar gaire a arribar a la cambra.

Jover ha volgut deixar clar que cap dels canvis previstos suposa “incrementar el tipus nominal”. Es mantindran, doncs, com ara, ja que “és al que sempre ens hem compromès”. I, malgrat això, es preveu poder “incrementar la recaptació del Govern”. Com? “Revisem el funcionament de propi impost”, ha explicat.

Tot apunta a la possibilitat que s’acabin modificant o traient algunes deduccions del de societats. El que ha deixat clar és que es vol que “les empreses que tinguin resultats positius participin en l’esforç que ha fet l’Estat”. A banda, també ha avançat que hi haurà “una simplificació”.

Jover ha remarcat que els canvis no han de suposar perdre “competitivitat fiscal”, tot i que, està clar, es vol recaptar més. “Ens permetrà millorar en els rànquings internacionals”, ha afirmat, en referència al ‘Paying Taxes’, ja que aquestes classificacions s’elaboren no només amb els tipus sinó “valorant també altres aspectes”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending