La demanda de ‘coronabons’ supera amb escreix els 125 milions de l’emissió

El Govern celebra que sense la participació de parapúbliques i amb els clients de bancs com a destinació finalista s’hagi arribat a una petició de 176,4 milions

El ministre de Finances, Eric Jover, durant la compareixença.
El ministre de Finances, Eric Jover, durant la compareixença. SFGA

L’emissió de bons de l’Estat destinada a cobrir el deute que generaran totes les mesures adoptades per fer front a l’impacte de la crisi econòmica derivada del coronavirus -i d’aquí que s’anomeni a aquest producte ‘coronabons’- ha rebut una demanda de 176,4 milions per una oferta que el Govern havia fet de 125 milions. Per tant, una demanda molt més alta de l’oferta, un fet que ha estat celebrat pel Govern.

El ministre de Finances, Eric Jover, ha celebrat la demanda rebuda i ha assegurat que la decisió de fer l’emissió que en aquest cas no estava destinada al refinançament de deute com la resta d’emissions fetes fins ara sinó a cobrir, per dir-ho d’alguna manera, la despesa que generarà el coronavirus ha estat una “bona aposta del Govern d’Andorra i els ciutadans ens han ajudat”.

El ministre portaveu, Eric Jover aquest dimecres.

Relacionat

Govern fa una emissió de 'coronabons' per finançar les despeses de la crisi

Jover ha destacat el fet que en aquesta ocasió, i a diferència d’altres vegades, Andorra Telecom no ha participat de l’emissió per tal de poder conservar la màxima liquiditat possible i tot i així “hem cobert amb molt bons resultats”. També ha assegurat el titular de Finances que en aquesta ocasió els bancs no participaven de l’emissió per generar cartera pròpia sinó per destinar els bons a clients finalistes. La nova emissió de bons de l’Estat, els ‘coronabons’, generen un interès del 0,50% i l’emissió, de 125 milions d’euros com s’ha dit, és per un any.

Etiquetes

Comentaris

Trending