Govern fa una emissió de 'coronabons' per finançar les despeses de la crisi

Són 125 milions d'euros a 12 mesos i Eric Jover confia que es cobrirà després de la bona acceptació de les darreres

El ministre portaveu, Eric Jover aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover aquest dimecres.
El Govern ha aprovat aquest dimecres una nova emissió de deute en la modalitat de bons a curt termini destinada al finançament de les mesures econòmiques i socials per pal·liar la situació d’emergència sanitària. Són un total de 125 milions d'euros a 12 mesos amb un interès fix anual del 0,50%. Aquesta emissió del 2 de juny s’adjudicarà mitjançant subhasta i s'empara en el cinquè programa que porta a terme l’Executiu

El ministre portaveu, Eric Jover ha confiat que es cobrirà l'emissió de deute després dels bons resultats de les anteriors i ha afegit que si aquesta emissió no es cobrís, una possibilitat que creu que no es donarà,  seria que recorregués als fons d' Andorra Telecom i FEDA. La darrera emissió va ser el mes de març passat quan el Govern va emetre 125.000 títols, a un tipus d’interès anual fix del 0.75%. Els bons són a 24 mesos i hi haurà dues dates de pagament d’interessos, el 14 d’abril del 2021 i el mateix dia del 2022.

En aquesta, el dia 25 de maig, cadascuna de les entitats intermediàries ha de remetre al ministeri encarregat de les finances una sol·licitud de subscripció ferma i irrevocable, en el cos de la qual s’ha de consignar el volum total de peticions de subscripcions, que es liquidaran. Aquestes sol·licituds de subscripció únicament les podran trametre les entitats intermediàries, i han d’incloure i desglossar, si escau, el volum que cadascuna de les entitats intermediàries estigui interessada a subscriure per compte propi, per compte de clients i per compte d’entitats financeres d’inversió andorranes.

La resolució de la subhasta l’efectuarà el dia 27 de maig i el Govern ,a proposta del ministre encarregat de les finances, mitjançant el decret corresponent. Un cop rebudes les sol·licituds de subscripció i tancat el termini de recepció d’aquestes sol·licituds, el Govern farà les adjudicacions oportunes entre les entitats intermediàries que hagin concorregut a la subhasta.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending