David Cerqueda, nou director general de l’AFA

El Govern es nega a donar la xifra concreta de la indemnització abonada a Ramon López perquè el contracte amb l’antic màxim responsable de l’organisme “és confidencial”

David Cerqueda, nou director general de l'AFA.
David Cerqueda, nou director general de l'AFA.

El Govern ha nomenat David Cerqueda com a nou director general de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), l’antic INAF. Serà ell, doncs, el substitut de Ramon López, a qui es va decidir fer saltar de l’òrgan ara fa uns dies. La seva incorporació plena no tindrà lloc fins a l’1 de gener, quan es desvinculi totalment dels seus actuals vincles laborals al grup Godó. Pel que fa al comiat de López, es continua sense voler explicar quina ha estat la indemnització abonada, tot indicant que el contracte “és confidencial”.

El portaveu de l’executiu, Eric Jover, ha anunciat la decisió d’escollir una persona que ja estava dins l’AFA -formava part, com a vocal, del consell d’administració des del 2012- per agafar el relleu a la direcció general de l’organisme. A més, s’aposta per un nacional andorrà i el ministre ha remarcat que “és molt coneixedor de la realitat del sistema financer i de la seva idiosincràsia”.

Eric Jover remarca que el nou màxim responsable de l’AFA “és molt coneixedor de la realitat del sistema financer i de la seva idiosincràsia”

Actualment, Cerqueda està vinculat al grup Godó, on és el responsable de Negoci Digital. Antigament també havia treballat per Goldman Sachs. Precisament, el fet que necessitarà un temps per desvincular-se de l’empresa catalana farà que la seva plena incorporació a l’organisme no tingui lloc fins a l’1 de gener. Fins llavors, farà les funcions de forma interina Maripau Naranjo.

Jover ha defensat que Cerqueda “aportarà valor afegit” per afrontar “els reptes que afrontem com a plaça financera”. També ha indicat que “buscàvem una persona d’un nivell tècnic excel·lent i que tingués el millor coneixement de la idiosincràsia de la plaça perquè sigui conscient de les seves febleses i fortaleses i perquè hi hagi una ràpida adaptació”.

El portaveu del Govern s’ha mostrat molt disposat a parlar per lloar els mèrits del nou director general de l’AFA. Menys obert ha estat quan se li ha demanat quin cost tindrà per a les arques públiques -i més concretament les de l’organisme- el relleu. És a dir, quan s’haurà de pagar a Ramon López per la finalització anticipada de la seva vinculació.

Inicialment, López havia d’estar al capdavant de l’AFA fins al 2023. És a dir, li quedaven encara tres anys de feina. Jover ha admès que la quantitat que se li pagarà serà “quantiosa” però no l’ha volgut revelar argumentant que “el contracte és confidencial”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending