L’AREB redueix la despesa del 2020 en un 7% aprofitant que espera menys reclamacions per l’afer BPA

Part de l’estalvi també s’aconsegueix amb les retallades salarials als seus alts càrrecs, tot i que l’entitat assegura que la llei aprovada al juny no els incloïa

Rètol a l'entrada de la seu de l'AREB.
Rètol a l'entrada de la seu de l'AREB. ARXIU

L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) preveu reduir en un 7% el pressupost per l’actual exercici. Ho fa seguint les directrius d’estalvi reclamades des del Govern davant la crisi provocada per la Covid-19. La retallada suposa una disminució de la despesa de 127.500 euros. Part d’aquesta s’aconsegueix aplicant al personal la tisorada de salaris, tot i entendre que l’entitat no estava inclosa a la llei.

Així ho expliquen els responsables de l’agència en la liquidació del primer semestre que s’ha enviat al Consell General. Inicialment, el pressupost de l’AREB per al 2020 ascendia a 1,81 milions d’euros. Arran de la pandèmia, i com es va fer amb altres entitats públiques, Govern va demanar un esforç perquè la transferència que li havia de fer enguany es reduís. Un cop revisades les despeses, es va fixar una reducció de 127.500 euros, el 7%.

Part d’aquesta rebaixa s’aconsegueix aplicant al personal la mateixa retallada de sou inclosa a la Llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques aprovada al Consell General el passat 25 de juny. Malgrat que el text indicava que s’havia d’aplicar a Govern “i òrgans posats sota la seva direcció” i a “organismes autònoms, entitats parapúbliques i la resta d’organismes, institucions, entitats i societats públiques participades majoritàriament pel Govern”, l’AREB entenia que “no està inclosa”. Tot i això, s’opta per implementar-les igualment.

Això permet un estalvi de 22.500 pel que fa a les despeses de personal, que queden en poc menys de 602.000 euros, pels 624.500 inicialment establerts. 30.000 euros més es retallen dels béns i serveis, amb menys diners gastats en assessoraments i treballs externs i en dietes i despeses de locomoció. “Estimem que durant l’exercici 2020 experimentarem una reducció d’eventuals demandes de tercers derivades principalment del procés de resolució de BPA”. Tot i això, la partida d’assessoraments legals “esdevé ampliable amb càrrec a ingressos en cas que les prediccions no acabessin complint-se”.

Etiquetes

Comentaris

Trending