S’apujaran els tributs sobre el tabac i el Govern preveu recaptar 6 milions per la taxa turística

El pressupost per al 2022 contempla uns ingressos de 8 milions d’euros associats a la taxa verds o del carboni

Turistes passejant per l'eix comercial.
Turistes passejant per l'eix comercial. T. S.

Durant el 2022 el tribut que grava el tabac anirà a l’alça. L’increment es preveu encara que la reducció del consum de tabac i, per tant, de la venda d’aquest producte no farà que l’augment de recaptació per aquest concepte sigui l’exercici vinent gaire elevat. Ara bé, com que els països veïns apujaran preus, Andorra, per llei, també haurà d’incrementar el gravamen. Entre això i la posada en marxa de dues noves taxes finalistes, hi haurà un increment dels ingressos de l’Estat.

El ministre de Finances, Eric Jover, ha assegurat que en el marc del pressupost per al 2022 es fa una estimació de recaptació en relació amb la taxa turística, que encara s’ha de regular de 6 milions d’euros. Jover ha explicat que l’objectiu continua sent posar en marxa aquesta taxa a mitjan 2022. El ministre ha assegurat que la previsió recaptatòria s’ha fet a partir “d’estimacions mitjanes” sense fixar encara imports concrets en relació amb la taxa ni tenir tampoc en compte les exempcions associades a la taxa.

D’altra banda, a partir de l’1 de gener, entrarà en vigor la taxa sobre el carboni, la denominada verda. Lligat a aquest nou tribut també finalista el Govern preveu ingressar vuit milions d’euros, quatre dels quals ‘nous’ i quatre vinculats directament a l’impost general sobre els carburants.

Comentaris (4)

Trending