Andorra podrà emetre durant l’any que ve 4.181.759,54 d’euros

El comitè mixt de l’acord monetari entre el Principat i la Unió Europea manté la trobada anual, enguany presidida pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà

Ballestà en una reunió telemàtica.
Ballestà en una reunió telemàtica.

Andorra podrà emetre durant l’any que ve 4.181.759,54 d’euros. Així s’ha fixat en el marc de la reunió que ha celebrat aquest dijous, de manera telemàtica, el comitè mixt de l’acord monetari entre el Principat i la Unió Europea (UE). La presidència d’aquest organisme canvia cada any, i aquest 2021 recau en el Principat d’Andorra, pel que la trobada s’hauria d’haver celebrat a Andorra, però donades les restriccions a causa de la COVID-19 s’ha realitzat de manera telemàtica.

La reunió ha servit per analitzar les noves disposicions incloses en el seu annex i acordar-ne els terminis d’implantació i perquè Andorra exposés els avenços fets en la transposició legislativa en prevenció del blanqueig, la prevenció de la falsificació de monedes i la regulació i supervisió del sistema financer. També s’han acordat, com s’ha dit, els volums d’emissió d’euros que es fan des del Principat d’Andorra per l’any 2022 (l’emissió d’euros s’ha fixat en 4.181.759,54 euros pel 2022). Segons un comunicat del Govern, el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, ha explicat que la reunió també ha servit per constatar l’alt nivell de confiança i cooperació entre les dues parts.

La delegació andorrana ha estat encapçalada pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, el qual també ha presidit la reunió i també hi han pres part la cap de missió i ambaixadora d’Andorra a la UE, Esther Rabassa, així com representants dels ministeris de Finances i de Justícia i Interior, de l’AREB, la UIFAnd, i l’AFA. Per la seva banda, la delegació de la Unió Europea l’han format el cap de la unitat de protecció de l’euro i l’efectiu de la Comissió Europea, Philip Tod, i altres representants de la Comissió Europea, així com del Banc Central Europeu, del Tresor espanyol, del Banc d’Espanya i del Banc de França.

L’acord es va signar el 2011 i, d’una banda, dona dret al Principat a emetre monedes d’euro. D’altra banda, s’acompanya d’un annex on s’hi llisten les disposicions jurídiques que el Govern d’Andorra ha d’implementar –ja sigui mitjançant transposició directa o amb l’adopció de mesures equivalents– en matèria de monedes i bitllets, i diversa legislació bancària i financera.

Etiquetes

Comentaris

Trending