L’AFA i la UIFAnd incrementen el control als bancs en matèria de fluxos monetaris transfronterers

S’estableix una periodicitat trimestral per a la tramesa de la informació que s’ha de trametre l’últim dia natural del mes següent a la data de referència o el següent dia hàbil en cas que la referida data sigui un dia no hàbil

Comentaris

Els logotips de les dues entitats de control.
Els logotips de les dues entitats de control. ARXIU

Els dos organismes de supervisió i control financer del país incrementen de manera conjunta les exigència als bancs en relació a la informació que faciliten sobre els fluxos monetaris transfronterers. L’AFA i la UIFAnd hauran de rebre a partir d’ara cada trimestre informació detallada per part de les entitats bancàries de la operacions monetàries transfrontereres.

Es pretén, segons un comunicat emès per les dues entitats, que una supervisió conjunta d’aquesta informació permeti una anàlisi més acurada del model de negoci i les activitats de cadascuna de les entitats bancàries en particular i, en general, continuar aprofundint en el coneixement dels riscs que comporta el blanqueig de capitals i les seves implicacions sobre la reputació i l’estabilitat de les entitats bancàries del Principat.

En el marc dels treballs conjunts que l’AFA i la UIFAND estan desenvolupant, s’aconsegueix reforçar el missatge al sector financer sobre la preocupació dels supervisors front al risc de blanqueig i la importància de les accions correctives que es duen a terme; incrementar el coneixement sobre les entitats supervisades, especialment en aquesta matèria, enfortir la ja existent relació de cooperació mútua i recíproca entre l’AFA i la UIFAND en l’exercici de les seves funcions de supervisió i control, i fer públics, sobretot a efectes internacionals, la seriositat i el rigor amb què els supervisors del país es prenen les recomanacions dels organismes internacionals.

Aquesta cooperació ha permès l’aprofitament de procediments de tramesa d’informació periòdica ja existents a la UIFAND però amb l’increment de la seva freqüència, fet que afavoreix una millor anàlisi de la informació per part dels dos supervisors. Les entitats bancàries hauran de trametre pels canals tècnics habituals, amb periodicitat trimestral i amb data de referència el darrer dia de cada trimestre. La informació s’ha de trametre l’últim dia natural del mes següent a la data de referència o el següent dia hàbil en cas que la referida data sigui un dia no hàbil. La primera tramesa serà la relativa al trimestre que finalitza el 30 de juny del 2021 i que correspon al període comprès entre l’1 d’abril i el 30 de juny del 2021.

Etiquetes

Comentaris

Trending