L’AFA apareix com a agent assegurador en les pòlisses d’Assegurances Generals traspassades

Alguns dels clients que s’han adonat del detall s’han sorprès i en el sector es veu el fet amb cert estupefacte

Comentaris

Logotip de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA).
Logotip de l'Autoritat Financera Andorrana (AFA). ARXIU

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA) apareix com a agent en les pòlisses emeses, per exemple, per Assegur i que tenen a veure amb clients procedents d’Assegurances Generals (AGA). L’AFA, com a supervisor del sistema financer i assegurador, i com a responsable inicialment de l’administració especial de la companyia asseguradora que diumenge farà un any que està intervinguda, va decidir traspassar la cartera de clients, bona part de les pòlisses almenys les referents a vida risc i no vida, a d’altres companyies del país.

L’operació es va fer a final de l’any passat i en el pla de contingència i van participar Assegur, Financera i Multisegur. Almenys en el primer dels casos citats, en l’espai de la pòlissa destinat a especificar qui és l’agent, en aquells clients d’AGA que han estat traspassats per ordre del regulador hi figuren les sigles AFA, com si d’un agent intermediari fos. Aquest fet, segons algunes fonts, ha sorprès aquells clients que s’han adonat del detall. Més estupefacció ha generat en altres operadors del sector assegurador del país que han tingut coneixement del cas.

Esperen que es tracti d’un error i que en lloc d’AFA hi hagués de posar-hi AGA, com si es tractés de la procedència del client. Perquè la nova companyia asseguradora ho tingui clar. L’Altaveu ha pogut accedir a una de les pòlisses on hi posa clarament AFA en el lloc destinat a reflectir-hi l’agent. Una de les pòlisses comprovades i en què es dóna la circumstància descrita prenia efecte el primer de maig passat i, per tant, el seu venciment és el darrer dia de l'abril del 2021.

Les fonts sectorials consultades esperen que en cap cas es tractés d’una subhasta al millor postor -pas que formalment no es va fer, l’assignació va ser directa per part de l’AFA- i que el supervisor realment hagués actuat com una mena d’intermediari, cedint el fons de comerç -les pòlisses de no vida i vida risc d’Assegurances Generals en aquest cas- a aquella companyia que li fes millors condicions.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending