Familiars d’usuaris del Cedre demanen poder fer videotrucades 

Treballadors del centre sociosanitari públic es demanen quina ha estat la destinació de qui fins fa poques setmanes havia estat la coordinadora

-
-
Familiars de persones internes al Cedre demanen que s’estableixi la fórmula per tal que es puguin realitzar videotrucades amb els parents que tenen residint al centre i que no poden veure des de fa setmanes. Reconeixen que la situació no és fàcil i que la informació mèdica està sent fluïda, però demanen tenir algun contacte una mica més directa al mateix temps que treballadors de l’equipament es pregunten sobre la destinació que s’hauria donat a la fins fa poc coordinadora de l’equipament Mercè Escrig.

Fonts familiars consultades han explicat que si bé és cert que des dels dos hotels on s’han confinat padrins -tant del Cedre com de Salita- s’estan fent trucades d’imatge als familiars, en el cas del Cedre això no està succeint. Cert, asseguren les fonts, que als hotels Fènix i Cèntric hi ha voluntaris que assumeixen aquestes tasques i que al centre sociosanitari públic aquesta figura s’ha descartat amb l’aval de les pròpies famílies per evitar riscos, però es demana si de tant en tant es poguessin fer aquestes trucades o, almenys, disposar d’imatges d’aquelles persones que tenen més dificultats de parla.

Amb tot, les fonts consultades han explicat que a primera hora de la tarda, pràcticament cada dia, els responsables mèdics del centre comuniquen amb les famílies per passar-los la informació de l’estat de salut dels interns i que aquesta comunicació és correcta i fluïda. “Sabem que fer videotrucades no és tan fàcil, però es podria fer l’esforç almenys cada dos dies.”

Buscant Escrig

D’altra banda, fonts properes a personal -almenys a una part- del mateix centre sociosanitari públic han mostrat la seva sorpresa per no saber res de res sobre la fins fa poc coordinadora de l’equipament, Mercè Escrig. Blanc de moltes crítiques, i acusada de ser un dels principals focus de problemes, des que el ministeri de Salut va decidir rellevar-la -tot i assegurar que Anna Xandri era sols un reforç-, Escrig com aquell qui diu hauria desaparegut i no se n’ha sabut res més.

D’aquí que el personal, tot i evidentment preocupat per altres coses que en plena emergència sanitària tenen molta més importància, també està amoïnat pel futur de la coordinadora, que ja havia estat també en altres llocs de comandament a l’hospital. En aquest sentit, segons les fonts, s’està força amatent perquè no hi hagi una ‘reubicació d’or’, situació que no seria pas la primera vegada, remarquen les fonts, que es dóna al SAAS.

Comentaris (6)

Trending