Expedienten nou establiments per no respectar les mesures decretades

Govern es manté ferm en què no hi ha restriccions en el sector de la construcció perquè els seus professionals no estan de cara al públic i no es pot aturar tot el teixit econòmic

-
-
Els inspectors de comerç i les autoritats policials han obert expedients a nou establiments que no respectaven les mesures decretades els darrers dies. Aquest és un dels impactes que han tingut les decisions que afecten el teixit econòmic, que en bona mesura segueix actiu aquest dilluns. El Govern manté que com que el sector productiu no es pot aturar totalment, la construcció pot continuar treballant. “No hi ha restriccions”, ha assegurat el ministre portaveu, Eric Jover.

Jover ha explicat que s’han detectat des de l’entrada en vigor dels decrets que limiten la venda de certs productes comerços que no compleixen. Oficiosament, les fonts consultades haurien explicat que almenys dues de les sancions estarien relacionades amb el Pas de la Casa, amb penalitzacions proposades de 20.000 euros. Les autoritats remarquen la necessitat de complir estrictament amb les instruccions i els decrets que s’han anat publicant al BOPA.

L'abastiment de productes de primera necessitat està garantit; el tancament d'estacions d'esquí i d'hotels fa que hi hagi retorn d'estocs a disposició de la ciutadania en general

El ministre portaveu ha demanat que alhora d’anar a comprar, només hi vagi una persona de cada unitat familiar i que s’extremin les mesures de distanciament i s’evitin aglomeracions als centres comercials, on s’estan fent els controls necessaris per confirmar que s’està actuant correctament. Jover ha explicat també que no hi ha problemes d’abastiment i que els productes bàsics estan garantits. El fet que hotels i pistes d’esquí hagin tancat abans d’hora fa que s’hagin retornat molts estocs als distribuïdors.

En la seva compareixença matinal, el ministre portaveu ha hagut de respondre a diverses preguntes relacionades amb el sector de la construcció, que Jover ha mirat d’espolsar-se com ha pogut justificant que com que tot el teixit econòmic no es pot aturar i la construcció no està de cara al públic, aquests professionals poden continuar treballant.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending