Expedient i falta greu a l’antiga directora de finances per la ‘desaparició’ de dades comptables a Escaldes

La resolució del cas la va adoptar encara la majoria comunal demòcrata i tindria efectes en el cas que l’afectada volgués tornar a la corporació 

-
-
L’afer de la ‘desaparició’ de dades comptables als servidors informàtics del comú d’Escaldes es va acabar tancant amb l’obertura d’un expedient i la imposició d’una falta greu a l’antiga directora del departament de finances. De manera efectiva, la sanció no té conseqüències atès que la funcionària expedientada ja no treballa a la corporació escaldenca. Ara, com que durant un període de temps -uns tres mesos- pot tornar al comú, si volgués retrocedir en la seva decisió inicial d’incorporar-se al comú de la Massana, llavors veuria aplicada les repercussions de la falta imposada.

La decisió d’obrir l’expedient i després imposar la sanció la va adoptar la majoria comunal demòcrata just abans de la finalització del mandat. De fet, les dades es van trobar a faltar després de la celebració de les eleccions comunals. Excepte la informació financera del 2019, als servidors informàtics no n’hi havia d’anterior, fet que va fer pensar que s’havien eliminat dites dades. Després d’uns dies de cerca, el fet que la situació transcendís, va comportar l’aparició d’un disc en un calaix -suposadament seguint les indicacions de la pròpia exdirectora de Finances- que finalment va resultar que contenia la informació inicialment extraviada. 

Hi va haver una mena d’enfrontament o contradicció entre diferents responsables del departament de finances, sobre quin era el protocol a seguir. Però finalment es va resoldre que no procedia esborrar les dades i en conseqüència es va acordar la imposició de la falta. Va ser una de les últimes decisions adoptades per l’equip llavors liderat per Trini Marín i Marc Calvet. De fet, la resolució és del 30 de desembre, el mateix dia que es va acordar també estendre una excedència en favor del llavors secretari general escaldenc avui d’Andorra la Vella, Àngel Grau.

El departament de Finances és un dels que l’actual majoria socialdemòcrata vol remodelar. De fet, el mandat passat va acabar amb tensions entre l’esmentada directora de finances i la llavors interventora general. D’aquí, almenys en part, que la primera decidís buscar una altra corporació on exercir. Ara, l’equip que encapçalen Rosa Gili i Joaquim Dolsa pretén posar ordre amb la incorporació en la intervenció d’una economista externa al comú com Rosa Quero González, que promet aquest mateix dijous el càrrec.

Comentaris (9)

Trending