Expectació i incredulitat per la crida a declarar dels clients de la casa de cites d’Escaldes

La batlle que instrueix la causa, que va esclatar el març passat, cita una trentena d’usuaris dels serveis de prostitució perquè aportin el seu testimoni

Alguns veïns de l'edifici Avet Verd estaven molestos amb certs 'visitants desconeguts' però mai no van pensar el 'negoci' que hi havia en un dels pisos del bloc.
Alguns veïns de l'edifici Avet Verd estaven molestos amb certs 'visitants desconeguts' però mai no van pensar el 'negoci' que hi havia en un dels pisos del bloc.
La seu de la Justícia pot esdevenir els propers dies un cau de tafaneig. La batlle que instrueix la causa relativa al negoci de prostitució desmantellat el març d’aquest any en un pis de l’avinguda Fiter i Rosell d’Escaldes ha citat a declarar una trentena de clients de la casa de barrets. Se’ls vol escoltar com a testimonis per corroborar com es promocionaven els serveis o com entraven en contacte amb la responsable del prostíbul. La meretriu, una dona de nacionalitat ucraïnesa de 43 anys, s’havia establert a Andorra després de residir a Espanya i continua en presó provisional.

El fet que es vulgui escoltar així gairebé en fila índia el testimoni dels clients del prostíbul estaria generant entre expectació i incredulitat en alguns sectors socials, i també certa indignació entre alguns dels citats, que a banda de considerar que no estaven fent cap il·legalitat -i, de fet, no se’ls imputa pas cap delicte- temen la repercussió que la citació pugui tenir si transcendeixen alguns detalls més del cas o, simplement, si se sap que estaven entre la llista d’usuaris del pis on diverses dones, que s’anaven rotant, exercien la prostitució sota el comandament de l’empresonada des del 30 de març.

A banda de la meretriu, també està processat pel mateix un home andorrà, detingut quan va esclatar el cas, i que hauria estat parella de la dona sobre la qual els investigadors no tenen cap dubte que era la responsable del negoci. De fet, la mateixa acusada no ha tingut mai dubtes en reconèixer que es dedica a aquesta activitat i considera que això no és cap delicte. Però en el cas del Principat, l’afavoriment de la prostitució sí que està penada. En aquest cas, a més, es va imputar com a mínim a la meretriu un delicte de tràfic d’éssers humans i la dona que es prostituïa al local de l’avinguda Fiter i Rossell va ser tractada com a tal víctima.

El timbre del pis on es duien a terme els serveis sexuals i en l’entorn del mateix immoble hi havia una senyalització perquè els clients no es confonguessin. De fet, per això l’operació policial judicialitzada que va esclatar el 27 de març passat es va denominar ‘Senyal’. Els clients majoritàriament avisaven o entraven en contacte amb la meretriu per missatges de whatsApp. La dona tenia diverses línies de telèfon. Les dones que tenia sota el seu domini havien d’estar disponibles a qualsevol moment. I això feia que pràcticament mai no es moguessin del pis. Percebien el 50% del que els usuaris pagaven.

Tots aquests detalls i d’altres seran els que la instructora del cas vol saber de primera mà dels clients. I és que a partir d’un llistat de recaptació i també via controls telefònics, la policia va obtenir un llistat de clients. I serien aquests, almenys una part notable (hi hauria 29 citats segons algunes fonts), els que hauran d’acudir els propers dies a la seu judicial per respondre a les preguntes que els faci la batlle.

Comentaris (7)

Trending