Expectació entre els advocats pel previsible augment de les quotes de col·legiació

A partir de l’any que ve el degà de l’ens percebrà una remuneració mensual i el col·lectiu també haurà de finançar parcialment el futur Tribunal de l’Arbitratge

-
-
L’increment de quotes que segurament s’aprovarà aquesta tarda aixeca expectació entre els advocats, que celebren una assemblea extraordinària que entre altres coses ha de tractar dues de les qüestions que suposaran un increment de la despesa del Col·legi d’Advocats. D’una banda, l’assignació d’una remuneració al degà de l’ens a partir del gener que ve i, de l’altra, el finançament parcial que el col·legi haurà d’assumir del futur Tribunal d’Arbitratge.

L’expectació en relació amb quin pot ser l’augment proposat de les quotes és alta en alguns sectors de l’advocacia andorrana. L’assemblea ha de donar el vistiplau a la modificació de dos articles dels estatuts. Un d’ells és per regular la remuneració del degà, que d’entrada es va establir, aproximadament, a l’entorn de 2.000 euros mensuals. És clar que aquesta tasca no és incompatible amb l’exercici de l’advocacia, més aviat el contrari. També s’hauria d’aprovar el canvi estatutari per permetre la publicitació dels professionals del Dret en certs casos i àmbits.

Per ara, la publicitat dels despatxos d’advocats o dels advocats a títol individual està prohibida, per dir-ho d’alguna forma, malgrat que sempre hi havia vies i mecanismes per fer alguna mena de promoció. A partir d’ara, la voluntat és que, tot i que de manera limitada, en alguns àmbits més especialitzats i específics sí que es pugui fer publicitat. Aquesta qüestió no comporta un increment de la despesa, que sí que es veurà augmentada amb la contractació, si els col·legiats ho consideren adient, de diversos portals de consulta jurisprudencial.

Durant l’assemblea també s’ha de tractar sobre els avenços en matèria del Tribunal d’Arbitratge, un nou organisme que es treballa conjuntament amb el Govern i especialment amb la Cambra de Comerç i el finançament i elecció dels membres del qual tampoc no acaba de ser ben vist per algun sector de l’advocacia, que per moltes qüestions viu un clima força enrarit i de certa confrontació.

Comentaris (1)

Trending