Estupefacció perquè el Lycée considera el català ‘llengua minoritària’

Uns formularis genèrics del centre francès sobre una assignatura lingüística no té en compte l’especificitat del Principat, on el català és l’únic idioma oficial

-
-
L’aparició d’un formulari on estudiants del BAC es poden apuntar a fer una mena d’assignatures optatives i que considera el català com a llengua viva minoritària ha causat estupefacció i certa indignació. És evident que es tracta del mateix imprès que suposadament usen els Lycée de tots els llocs del món on estan implantats, però en el cas del Principat sobta i no s’ha posat gaire bé que l’administració francesa no hagi tingut en compte el fet, prou conegut, que el català és l’únic idioma oficial.

El català té un pes específic en les notes del BAC, segons que han informat algunes fonts. Tot i així com el bretó, el portuguès, el xinès o el japonès és considerat llengua viva rara. La difusió de l’imprès per les xarxes socials ha suscitat un notable debat. Especialment es lamenta la poca sensibilitat, i el cert menyspreu, de l’administració francesa de tenir en compte les característiques i especificitats d’Andorra. Més encara quan el president de la República francesa és també cap d’Estat al Principat.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending