Tret de sortida al procés d’homologació de les pistes de fons de la Rabassa

Responsables de Naturland i de la FAE mantenen una trobada amb representants de la FIS en vista a poder acollir en el futur competicions internacionals d’esquí de fons

Representants de Naturland i la FAE amb homologadors FIS aquest divendres a Naturland.
Representants de Naturland i la FAE amb homologadors FIS aquest divendres a Naturland. naturland

Responsables de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i de Naturland han fet aquest divendres una visita a les instal·lacions del centre lauredià, conjuntament amb homologadors de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que romandran a Naturland fins aquest dissabte. L'objectiu de la trobada és fer una avaluació de les actuacions necessàries que calen al centre per a poder organitzar-hi amb garanties futures competicions internacionals.

La visita ha anat a càrrec del director tècnic d'esquí de fons de la FAE, Joan Erola, i de dos homologadors de la FIS, que han estat acompanyats del director general de Naturland, Xabier Ajona i del gerent de la FAE, Carles Visa. La part tècnica de la visita s'ha centrat a fer un recorregut per les pistes, posant especial èmfasi en els llocs més tècnics subjectes a millores o modificacions.

Segons Visa “avui ha estat una primera inspecció sobre terreny. En funció de les anotacions marcades -dels requeriments de la FIS-, hem de passar ‘anotacions’ a una empresa especialitzada perquè ens faci l’estudi i una primera valoració dels costos per adequar pistes”. Per tant, segons el gerent de la FAE “no serà imminent però es el primer pas per assolir aquest objectiu”.

El gerent de la federació ha reconegut que les indicacions dels homologadors de la FIS són força remarcables. “Home, sí!”, ha exclamat ben visiblement Carles Visa en ser preguntat per la qüestió. “Sobretot perquè es requereixen -en funció de cada categoria, de cada cursa- unes amplades, uns desnivells de pista que ara mateix força trams no tenen”.

Comentaris (5)

Trending