Les estacions obren el foc per demanar l’allargament de les concessions

Saetde ja ha fet la proposta formal a Encamp per compensar les pèrdues de la pandèmia i Ensisa preveu presentar en poc temps la petició al comú de Canillo, que podria arribar a ser de 15 anys més

Pistes de l'estació de Soldeu-El Tarter.
Pistes de l'estació de Soldeu-El Tarter. Grandvalira

Les estacions d’esquí han encetat el procés per demanar l’allargament de les respectives concessions com a fórmula per compensar les pèrdues patides durant la pandèmia. Algunes, com ara Saetde, ja han fet la petició formal al comú d’Encamp. Altres ja l’estan preparant. En certa forma, des d’Ski Andorra la consigna és aprofitar la disposició addicional que es va incloure en el projecte de pressupost per al 2022.

Aquesta, en concret, donava l’opció a totes aquelles societats que tinguessin una concessió atorgada des del sector públic, sigui Govern sigui els comuns, a demanar l’ampliació per refer-se dels resultats negatius patits arran de l’esclat de la crisi sanitària. De fet, ja hi ha una empresa que ho ha fet i ha rebut el vistiplau: la gestora del Túnel d’Envalira.

Ara toca al sector de la neu. Les diferents empreses ja han avançat en aquest procés. Aquest dimecres, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, revelava que Saetde havia fet la proposta ja de forma oficial. En el cas de la gestora de les pistes de Grau Roig i el Pas de la Casa, entenia que per compensar les pèrdues de la pandèmia necessitaria 17 anys extra. La proposta feta, però, s’ha quedat en només 14.

I és que la disposició en qüestió establia que, en tot cas, l’allargament de la concessió no podia superar el 20% del total d’anys pel qual es va atorgar. I en el cas de Saetde, en el seu dia, la va aconseguir per 70. Per tant, 14 és el màxim. Ara el comú haurà d’analitzar la petició, tot i que la decisió també quedarà emmarcada en el procés de competència de projecte obert per tirar endavant una nova concessió.

A l’altra parròquia de la Vall d’Orient, Canillo, Ensisa també prepara la documentació per oficialitzar la petició davant el comú de Canillo. En aquest cas, la concessió original era de 75 anys. Per tant, la petició podria enfilar-se fins a una pròrroga d’un màxim de 15.

A Ordino, per ara, tampoc han rebut la petició oficial de Saetde, però la sensació és que arribarà. En aquest cas, cal recordar, la concessió és més recent. Seria per 50 anys i, per tant, en cas de demanar-se s’enfilaria a 60.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending