“EMAP ens ha confirmat que Govern va donar directrius d’agafar els forans amb pre-contracte”

Indignació entre els monitors de Pal-Arinsal després d’una trobada “cordial i molt constructiva” amb la direcció de l’estació massanenca, que estudiarà abonar-los una mena de compensació per no haver-los contractat

Pal-Arinsal continua amb una obertura molt limitada centrada sobretot a Pal.
Pal-Arinsal continua amb una obertura molt limitada centrada sobretot a Pal. vallnord pal-arinsal

Els monitors de Pal-Arinsal estan indignadíssims. De fet, estan més que això. Treuen foc pels queixals contra el Govern. Una delegació dels monitors ha mantingut aquest dimarts una trobada amb representants de la direcció d’EMAP per tractar la situació en què viuen, molts d’ells sense feina, almenys no al sector de la neu, i se’ls ha confirmat que hauria estat el Govern qui va donar les instruccions pertinents perquè des de les estacions es contractessin els treballadors forans amb pre-contracte abans que els nacionals.

Fonts coneixedores del desenvolupament de la trobada han explicat que la reunió “amb la direcció de EMAP, ha sigut cordial i molt constructiva” i que “ens han confirmat que Govern va donar al desembre les directives a Ski Andorra de donar feina als forans que tenien pre-contracte -‘perquè els necessitarem l’any que ve’- i que als nacionals ja ens ajudaria Govern”. De moment, però, les ajudes sol·licitades, les prestacions al sector de la neu a les quals es podien acollir, no han arribat a molts dels monitors. “Molts no hem cobrat ni desembre, ni gener… i ja veurem el febrer.” La confirmació que Govern va donar directrius clares d’agafar primers els estrangers que els nacionals, ha enfurismat molt els monitors, que han lamentat que “si fos al revés, ens acusarien de racistes”.

En relació a les prestacions especials a les quals ara per ara en principi es poden acollir, els monitors han demanat als responsables d’EMAP que sol·licitin al Govern que les ajudes que no de moment no sempre han arribat, o a no tots els que les han sol·licitat, es puguin mantenir fins a final de temporada. “Els hem fet comprendre que és molt important. Econòmicament però, sobretot, per la CASS, ja que Afers Socials i la CASS estan molt descoordinats. Uns ens diuen que tenim cobertura i els altres que no”, i no acaben d’aclarir la situació.

Les perspectives que hi hagi encara contractació són molt negres. “Les previsions són molt dolentes. Si no obren les fronteres (és a dir, si no se suprimeixen les restriccions), no estarem contractats”, han recordat les fonts consultades dels monitors, que han explicat que se’ls ha comentat la possibilitat de fer una sol·licitud per poder rebre una mena de compensació des d’EMAP a final de temporada per no haver estat contractats. Preguntats per aquesta compensació, les fonts consultades només han pogut dir que “s’ha d’estudiar”.

Comentaris (2)

Trending