1 de gener obertura de pistes per a residents, 7 de gener per al públic en general

Amb moltes incògnites encara obertes, i creuant els dits perquè no hi hagi una tercera onada de coronavirus del tot temuda arreu d’Europa, les estacions treballen amb un escenari ‘realista’ de posada en marxa

Estat actual d'una de les pistes del Pas de la Casa.
Estat actual d'una de les pistes del Pas de la Casa.

Qualsevol escenari, qualsevol data, s’ha d’agafar amb pinces. Pendents de Catalunya, i tement l’impacte que pugui tenir l’obertura de les pistes del territori veí, les estacions del Principat treballen en la seva pròpia planificació després d’haver consensuat amb el Govern que Andorra no posaria en marxa els seus camps de neu, per lleialtat amb França, fins al gener. Així les coses, l’escenari que hi ha ara seria posar en marxa les pistes andorranes l’1 de gener per als residents i el 7 obrir-les per a tots els públics.

Aquesta darrera data coincideix plenament amb la data pactada pel primer ministre francès, Jean Castex, amb les estacions del país veí del nord. El 7 de gener es podrien posar en marxa els remuntadors. És clar que tot això està pendent de l’evolució epidemiològica. I com ha deixat clar també al Principat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hi ha molt temor arreu d’Europa, i al sud potser més que en altres zones, que hi hagi una tercera onada de la pandèmia molt intensa. Això seria horrorós, és evident.

Les estacions andorranes estan consternades amb la decisió de les seves homòlogues catalanes. I l’única esperança que tenen, per així dir-ho, és que el retard de l’anunci de les decisions del Procicat (l’organisme de coordinació de les mesures per combatre al coronavirus a Catalunya) sigui degut a les pressions internacionals en relació amb l’esquí. Hores d’ara, però, sembla que aquest ajornament de l’anunci de decisions sembla més producte de diferències relatives a altres qüestions també a debat a Catalunya: obrir o no els centres comercials.

Una altra espasa de Dàmocles que penja sobre les estacions del Principat són els forfets de temporada ja venuts. En igualtat de condicions, qui dia passa any empeny. Però si clients dels camps de neu andorrans tenen una alternativa propera, l’allau de peticions de retorn dels diners abonats pot ser una constant. Un maldecap més davant d’un escenari molt poc encoratjador per molt positiu que es vulgui ser. Potser que tot just queden quinze dies per obrir. Però quinze dies clau i sempre condicionats per les fronteres i per la situació sanitària.

Comentaris (7)

Trending