Espot destaca que la bona gestió de la crisi del coronavirus pot ajudar a atreure turisme

El cap de Govern, entrevistat a Catalunya Ràdio, considera que la gent prioritzarà viatjar a llocs on se sentin segurs i que tinguin una bona reputació en la lluita contra la Covid-19

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença d'aquest dissabte.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença d'aquest dissabte.

El cap de Govern, Xavier Espot, considera que el fet d’haver realitzat una bona gestió de la crisi del coronavirus pot ser un punt fort a emprar de cara a promocionar Andorra com a destí turístic un cop se superi l’emergència sanitària. El màxim responsable de l’executiu ha admès que la recuperació dependrà en gran part de com evolucioni la situació a Espanya i França, però entén que “l’aspecte de la reputació” ajudarà a atreure visitants. Al mateix temps, ha volgut posar en relleu el fet que tant el confinament com la campanya de tests massius s’han realitzat sense haver obligat la ciutadania.

Espot ha fet balanç de la situació en una entrevista concedida al programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’. Preguntat sobre quin serà l’impacte econòmic de la pandèmia a Andorra, el cap de Govern ha indicat que “és difícil d’avaluar encara”, ja que “hi ha moltes variables que desconeixem”. Entre elles, quina serà l’evolució als països veïns, ja que “som molt dependents del turisme, particularment del català i del francès”.

Espot ha tret pit del civisme i la responsabilitat dels andorrans, remarcant que no ha calgut obligar-los a confinar-se

Tot i això, el màxim responsable de l’executiu té clar que, justament, seran aquests visitants els qui hauran de permetre l’inici de la reactivació. I, en aquell moment, Espot considera que hi haurà, a banda dels atractius ja tradicionals, un altre aspecte del qual caldrà fer bandera: l’eficàcia en la lluita contra el coronavirus. “Creiem en l’aspecte de la reputació d’haver fet bé les coses des del punt de vista sanitari”, ha indicat, tot remarcant que “en el futur tindrà un efecte”. I és que, ha afirmat, “la gent voldrà a llocs on hi hagi una gestió adequada de la salut pública des de la perspectiva de la Covid-19”.

Espot ha aprofitat per treure pit de la bona resposta ciutadana a la crisi. I és que, ha volgut posar en relleu, moltes de les mesures adoptades s’han seguit sense necessitat, a diferència del que ha succeït a altres països, de recórrer a estats d’excepció. “Fins ara la gent ha respost de forma cívica i responsable; el confinament s’ha complert de forma massiva sense que fos obligatori legalment”, ha recordat, al mateix temps que s’ha mostrat convençut que succeirà igual amb el programa de tests massius.

“No caldrà empara legal”, ha afirmat. Així, ha assegurat que “arribarem a gairebé la totalitat de la població perquè la gent creu en el projecte”. Un pla que ha de permetre “tenir una visió més acurada de la situació epidemiològica real” i, per tant, “adoptar decisions” amb més coneixement de causa. Espot ha explicat que serà “una eina fonamental per saber quin és el grau d’immunització de la població” i, per tant, “la forma de protegir les persones i passar a un model de desconfinament ordenat”.

Comentaris (6)

Trending