Espot confia que el ‘cas Gelabert’ quedi com “un malentès” i s’arxivi

El cap de Govern defensa “l’honorabilitat” de l’exministra d’Esports durant la seva actuació pública al capdavant del departament governamental

-
-
El cap de Govern, Xavier Espot, espera que la investigació que la fiscalia ha sol·licitat que s’obri en relació amb l’exministra de Cultura i Esports Olga Gelabert i el trossejament d’una adjudicació per poder-la accelerar s’acabi arxivant quan es comprovi, ha desitjat el mandatari governamental, que tot plegat és un “malentès”. Espot ha defensat “l’honorabilitat” de l’exministra al capdavant del departament ministerial.

Espot ha assegurat que desconeix els detalls de l’‘Operació Cautxú’ i més concretament encara la conversació gravada per la policia amb autorització judicial entre el secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomás Gea, i la llavors titular ministerial d’Esports Olga Gelabert. Va ser en aquesta trucada telefònica, en què Gea demanava com poder accelerar la remodelació dels lavabos i els vestidors de l’Estadi Nacional en vista al partit contra França de l’11 de juny, que Gelabert va parlar de fer una trampa, com a sinònim d’argúcia legal, per poder accelerar l’adjudicació de les obres.

El terme trampa va cridar l’atenció de la policia i la fiscalia i el màxim responsable del ministeri públic, Alfons Alberca, va sol·licitar l’obertura d’un procediment penal, entre d’altres, contra Gelabert. “Em consta la seva honorabilitat”, ha afirmat aquest migdia el cap de Govern, que ha assegurat també que l’actuació política de l’exministra s’hauria regit sempre per criteris d’interès general. De fet, en el cas concret que s’investiga, la proposta que feia Gelabert suposava un estalvi per a les arques públiques.

Espot ha explicat “des del desconeixement” dels detalls de la causa i com a “opinió molt personal” que està convençut que tot plegat “serà un malentès” i que quan Olga Gelabert estigui en disposició de donar explicacions davant el batlle que dirigeixi la investigació, la causa “s’acabarà arxivant”.

Comentaris (5)

Trending